Fotballkrokket

Fotballkrokket - en morsom vri på det tradisjonelle spillet krokket. Bytte ut krokketkøller med bein og finn en ball, så kan du spille fotballkrokket! En morsom aktivitet til gymtimen og friminuttet, og ikke minst så engasjerer den alle.

Krokket kan spilles med poeng, første mann rundt banen eller på tid. Del opp i lag eller spill enkeltvis, bli enige om banen og spillets regler og sprak i gang.
 

Sett opp krokketbanen som om man skulle spille vanlig krokket, eller prøv en ny vri og sett opp banen som man ønsker – det forutsetter da at man blir enige om rekkefølgen man skal sparke ballen igjennom bøylene på før spillet starter. Hvert lag eller spiller får utdelt hver sin ball. Slå kron eller mynt om hvem som starter først. Når det er bestemt, kan spillet starte og første laget skal da sparke ballen gjennom banen i den rekkefølgen man har blitt enig om. Klarer man å sparke ballen gjennom bøylen får man et ekstra spark. Man får også et ekstra spark om man treffer ballen til motstanderen på veien gjennom bøylen.

 

Fotballkrokket Morsomt spill til gymtimen
Kjøp
10%
2 588,-
2 876,-

Fatball


Fatball aktivitetslek et spennende og morsomt spill som byr på samarbeid og bevegelse. Fatball er litt ulikt andre ballspill for her spilles ballen med hofter og skuldre. Det medfører at deltakerne foretar seg andre kroppsbevegelser og dermed trenes motorikk, bevegelse og balanse. Fatball - Alle kan være med. Man trenger ingen erfaringer eller forutsetninger for å delta. Alle spiller på like vilkår. Spillet byr på høy intensitet så det kan være lurt med innbyttere.

Hvordan spille Fatball?

 • Spilletiden er 2x10 minutter - Det laget med flest poeng etter 20 minutter vinner
 • Man spiller med to baller, dermed er alle aktive - bytte spillere så ofte dere vil
 • Målpinnene plasseres i sone 1 og 3. (2 målpinner i hver sone)
 • Ballene spilles med kroppen, primært skulder og hofte.
 • Man har ikke lov til å spille ballen med fot, kne eller hånd.
 • Det er tillat å føre ballen med kroppen
 • Hvis ballen spilles med fot, kne eller hånd får motstanderen ballen og setter i gang spillet i sone 2 (midtsonen)
 • Spillerne skal holde seg i sine soner

Flyvende Bowling

 

Flyvende Bowling er et actionfylt og morsomt spill. Perfekt aktivitet til friminuttet eller gymtimen på skolen. Flyvende bowling inneholder utstyr til fire lag, et blått, grønt, gult og rødt lag. Lagene setter rakst opp sine kjegler og kaster etter tur. Et unikt spill som kombinerer kasteteknikk, samarbeid og bevegelse.

Fargekodet sett. Super aktivitet til skoler, klubber eller idrettslag
 

 

Hvordan spille flyvende bowling

 • Del opp i fire lag med 2 til 4 spillere på hvert lag - blått, grønt, gult og rødt lag
 • Hvert lagt får utdelt 6 kjegler og 4 frisbeer / kasteskiver
 • Kjeglene sette opp i en trekantform 3 kjegler bakerst, så 2 kjegler og 1 kjegle fremst. Avstanden mellom kjeglene, og avstanden fra kastepunkt til kjeglene blir dere enige om. Vi anbefaler å merke opp banen med markeringskjegler slik at avstanden blir lik for alle lag
 • Hver spiller kaster på tur, men får ikke lov til å kaste før den som kastet før dem har hentet frisbeen som ble kastet og kommet tilbake til kastepunktet
 • Nå gjelder det å få ned alle kjeglene på færrest mulige kast
 • For en litt mer utfordrene variant kan banene settes tett inntil hverandre, og man kan sette opp strafferunder eller andre andre aktivitet som må utføres hvis man kaster ned kjeglene til andre lag

Hvordan organisere skolegården og aktiviteter i disse koronatider?

Fargekodet skolegård gir orden

 •     Del elevene i alle klasser inn i 4 grupper; rød, blå, gul og grønn (ev del inn klassene fargevis hvis det er mindre klasser)
 •     Gjør det synlig for alle hvilken gruppe elevene tilhører 
 •     Del skolegården inn i 4 soner; rød, blå, gul og grønn. 
 •     Tilrettelegg for trygg aktivitet i sonene med mobilt utstyr som enkelt kan vaskes

Den røde gruppen skal da kun bevege seg innenfor rød sone, den gule gruppen innenfor den gule sonen etc.


Videre kan man fordele friminutt og utetid ulikt mellom de ulike klassene, noe som vil gjøre at man kan benytte seg av fargeinndelingen av skolegården for hele skolen.

 

Vi har laget en fargekodet aktivitetspakke som gjør at skolen kommer raskt i gang. Skolepakken tar utgangspunkt i 200 elever og kan tilpasses om det ønskes annet utstyr. Vi har også samlet mye utstyr med fargekoder her.

Fordelene med fargekoding er:

Opprettholder strenge arbeidssoner - Reduserer risikoen for smitte mellom grupper - Skaper tydelige grenser - Enkel regel å følge, selv for små barn.  

 

Fargekoding handler om system. Del inn området i soner, for eksempel rød, gul, grønn og blå. I den røde sonen skal det kun brukes rødt utstyr, i den blå sonen kun blått utstyr også videre. Når fargene er tildelt sonene og utstyret, er det enkelt å se hvor utstyret hører hjemme og når noe har havnet på avveie. Også her som på de fleste andre områder er det følgende som gjelder: Gjør det enkelt!

 

Når du har identifisert områdene som kan dra nytte av fargekoding, må du huske å holde fargeoppgavene logiske og så enkle som mulig. En enkel regel å følge er å tilordne bare EN farge per sone og sikre at fargene er fornuftige i forhold til planen.

Speed Stacks

Sport Stacking en lagsport som går ut på at du skal stable 12 spesialdesignede plastikkopper (Speed Stacks) i spesifikke mønstre med 3 kopper, 6 kopper eller 10 kopper og de skal stables så fort som mulig. 

Lag morsomme gymtimer med Sport Stacking. Dette er en aktivitet som idrettssvake elever også kan mestre. Sport Stacking gir høy aktivitet, latter og moro i gymtimene.


Speed Stacks produkter finner du her

Speed Stacks leker finner du her

 

 

Bumball

Bumball er et spill som gir høy aktivitet med mye latter og lek. Et fantastisk spill til gymtimer i barne- og ungdomsskoler! Her har alle har muligheten for å delta og mestre! Spillet gir mye nærkontakt og samarbeid.

*Alle har bumballvester med borrelås på bryst og på rumpa.
*Ballen mottas med borrelåsen som er på brystet eller på rumpa.
*Ballen fjernes så fra borrelåsen og kastes videre.
*Mål: legg ut rokkeringer som mål.
*Dersom en spiller mister ballen på bakken, må denne plukkes med rumpa.
*Oppsamleren kan ikke selv ta ballen av borrelåsen men må løpe med den.
*Alle spillere kan jakte en ball, som sitter på rumpa til spilleren.

 

Bumball produkter finner du her

Bumball spilleregler finner du her

Kin-ball leker

Kin-ball er ikke bare en sport. De store lette ballen kan også benyttes til en rekke morsomme leker som "Toget", "Indiana Jones", "Tyggegummi" osv. Se youtubeklippene nedenfor. Lekene passer både for barn og voksne og er svært godt egnet til gymtimer. Her blir det mye latter og moro! Takk til Skolsport.se for flotte filmer! 

 

Kin-ball produkter finner du her

Kin-ball leker finner du her

 

Spilleregler for Burner Bat Fight

Grunnleggende regler for Burner Bat Fight

 

Bat Fight utføres 1 mot 1.
Målsonen/treffsonen er kropp,armer og ben.
Det finnes ingen angrepsrett, det gjelder bare å treffe først. Treffer man likt får begge poeng.
Hvert treff øker poengsummen din, men treff kan også blokkeres eller unngås.
Etter hvert treff blir kampen stoppet, og begge spillerne berør hverandres bat før neste runde starter.
 

Viktig

Slag mot hodet eller skrittet er strengt forbudt.
Burner Bat Fight skal kun brukes under oppsyn av en voksen.
Gladiator bats brukes på eget ansvar. Burner Motion AG har ingen forpliktelser forskader på personer, materialer eller infrastrukturpå grunn av bruk av gladiator bats.

Spilleregler Goalball


Sted: Gymsalen
 

Antall: 6-10 spillere


Utstyr: Lydball (ball som lager lyd)


Ide: Lagene scorer på hverandre i blinde


Forenklede regler (ikke konkurranseregler): To lag stiller opp på hver sin ende av en gymsal og alle deltakerne skal ha bind for øynene. En spesiallaget lydball brukes Ballen skal trilles langs bakken fra det ene laget og inn i målet bak motstandernes forsvar. Målet kan være veggen i hele gymsalens bredde. Hver spiller får tildelt ei matte som definerer arbeidsområdet. En person dekker 3-4 meter i bredden. Tre personer ved siden av hverandre kan dermed dekke en gymsal som er 8-10 m. bred. Poenget er nå at det ene laget skal forsøke å trille ballen i veggen


10 på motstanderens side. Etter ett skuddforsøk fra den ene siden går ballen over til det andre laget som dermed har et skuddforsøk. Slik bølger spillet frem og tilbake.

 

Allidrett for barn Balanse | Koordinasjon | Lek
Kjøp
20%
12 500,-
15 721,-
Brettball 7 cm ball Gul
Kjøp
24,-
100+
Brettball 9 cm ball Rød
Kjøp
24,-
20+
Bumballsett Bag
Kjøp
139,-
4