Spesialtilbud Spesialtilbud (Trykk her for å se spesialtilbud)
Dine spesialtilbud

Foto: Ole Harald Dale / Byggeindustrien

Austevollbadet

 

Det bygges stadig flere svømmehaller rundt om i vårt langstrakte land. En av de nyeste svømmehallene her til lands er Austevollbadet.  


Austevollbadet ble ferdigstilt i august 2018. Badet ligger rett ved sjøkanten og byr de besøkende på maritim sjøutsikt. Men før badet kom så langt måtte det omfattende planlegging og byggevirksomhet til.

 

Hovedentreprenør for svømmehallen er Engelsen bygg som også var hovedentreprenør for Bømlo symjehall. Noe som gav verdifull erfaring i jobben med Austevoll:


-For å bygge en svømmehall, kreves det et annerledes tenkesett enn når man skal bygge et tradisjonelt bygg.  Krav til byggteknikk, klimasoner og komponenter er strengere i svømmeanlegg forteller prosjektleder Terje Klippen i Engelsen bygg til bygg.no og legger til at erfaringene de fikk med jobben på Bømlo Symjehall var gode å ha med seg i jobben med å sette opp Austevoll.


Austevollbadet har et fullverdig konkurransebasseng med seks baner og et opplæringsbasseng. Bygget huser også en tribune, lobby med resepsjon, sosial del, garderober, kontorer, møterom, lager og tekniske rom. Bygget varmes opp ved hjelp av fjernvarme som de får levert fra vann i fra fiskeindustrien i nærheten. 
Vannet holder en temperatur på 20 grader når det leveres. Det varmes opp til 62 grader og brukes til oppvarming av bygget og bassengene. 


Klubben AS har levert bassengutstyr, leidere, banetau, startpaller, bassengheis, garderober, billettsystem og adgangssystem.


Prosjektmedarbeider Geir Fallås hos Klubben AS var en av hovedmontørene på Austevoll og har følgende å si om jobben som er gjort:


 -Det var noen krevende elementer i forkant av monteringsjobben, spesielt dekkstøpen rundt bassenget ble en utfordring, det var viktig at området oppnådde rett fall. Ellers var dette en jobb som gikk på skinner i alle ledd. Billettsystemet, adgangssystemet, garderobene, bassengheisen og leiderne – alt gikk som smurt. Dette ble et prosjekt vi koste oss med forteller Fallås som berømmer entreprenørene som har klart å lage et bygg med universell tilgjengelighet – noe som er vanskelig på en smal og bratt tomt.

FAKTA

Sted:

Storebø, Austevoll

Prosjekttype:

Badeanlegg

Totalkostnader/entreprisekostnad:

70 millioner eks mva

Bruttoareal:

2.121 kvadratmeter

Tiltakshaver

Austevoll kommune

Total-/hovedentreprenør

Engelsen Bygg

Teknisk totalentreprenør

Teknisk Bureau

Arkitekt, landskapsarkitekt, RIB, RIEGeo og RIBr:

Omega Areal

 

Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.