Foto: Marius Fiskum

Foto: David Gonzales

Foto: David Gonzales

Foto: Klubben AS

Foto: Marius Fiskum

Tromsøbadet

Hva er flatt, firkantet, henger på veggen og har samme størrelse som en liten to roms leilighet? Svaret kan du se i det nyåpnede Tromsøbadet. Midt på ene veggen i anlegget troner nemlig Nord Europas største flatskjerm!

 

Skjermen måler 28 kvadratmeter og er den aller største skjermen i et svømmeanlegg i Nord Europa! 

-Det er bare fantasien som setter grenser for hva denne kan brukes til, forteller prosjektleder Geir Fallås hos Klubben AS som har levert skjermen til Tromsøbadet sammen med en rekke andre større installasjoner i svømmehallen. 

 

- Det kan vises direktesendinger, resultater fra arrangementer, kjøre repriser, reklame, presentasjoner, splitbilder.. kino i svømmehallen.. Altså, tenk å sitte i mørket på en badering og se på haisommer sier Fallås med et bredt smil. 

 

Den store skjermen kommer fra IC Control Media og Sport, som er markedsledende i Skandinavia innen sportsteknologi til både små og store arenaer.

- Vi har et godt og langt samarbeid utviklet over mange år med IC. De har kvalitativ teknologi som oppfyller både lokale og internasjonale krav samt smarte og enkle løsninger som enkelt kan tilpasses kravene til både den lokale idrettsklubben og de som er ansvarlige for arenaen forteller Fallås og legger til at med en så stor skjerm så skapes det mange muligheter til å lage unike opplevelser for alle som besøker svømmehallen. 

Skjermen måler 7 x 4 meter og er 28 kvadratmeter. Det spesielle med denne skjermen er avstanden mellom diodene som sier noe om oppløsningen på bildene.

 

- Tradisjonelle skjermer på andre tribuner og arenaer har mellom 16-20 mm avstand mellom diodene. Denne skjermen har en avstand på 5,9 mm og bildene blir sylskarpe. Skjermen har også det som kalles «black face» dioder i stedet for tradisjonelle hvite som også gjør sitt til at bildekvaliteten blir god, forteller daglig leder hos IC Control Media og Sport, Erik Berglund. For å takle det tøffe og varme miljøet i svømmehallen er skjermen spesialdesignet og er særdeles egnet til lede vekk varmen som skapes av diodene og strømomformerne.

 

- Alle kortene i skjermen, slik som diodekort og kontrollkort er belagt med et spesielt belegg som beskytter mot fuktighet og mulig kondens. Alle kabelinnganger er vanntette og fuktbestandige slik at den skal overleve lengst mulig i et fuktig svømmehallmiljø. I tillegg til dette har man også tatt spesielt hensyn til valg av materialer slik at de ikke skal korrodere. Vi er et av få selskaper som har muligheten til å tilby skjermer med opptil 5 års garanti til slike miljøer som svømmehallen på grunn av den spesielle skjermtypen forteller Berglund som er veldig stolt av å ha levert Nord Europas største skjerm i en svømmehall.

 

Daglig leder ved Tromsøbadet, Siv-Hege Helsing Schrøen sier at primært skal skjermen brukes som en resultattavle i forbindelse med konkurranser og stevner, men den vil også bli brukt som en kanal til intern markedsføring og ulike anledninger som filmfremvisning og lignende. Alle som ser skjermen kan ikke tro hvor stor den er, den er gigantisk!!! avslutter Helsing Schrøen.

FAKTA

Sted:

Tromsø

Prosjekttype:

Bade- og klatreanlegg

Prosjektkostnader inkl. avgifter

978 millioner 

Bruttoareal

13.800 kvadratmeter

Byggherre

Tromsø kommune

Prosjektledelse

WSP Norge

Teknisk totalentreprenør

Bassengteknikk: Processing Norge | Klatrevegg: City Wall

Arkitekt

Asplan Viak