Klatretau Tendon Ambition CS 9,8 mm | 40 m | gul

Klatretau Tendon Ambition CS

9,8 mm | 40 m | gul

Varenr: 244790
1 999,- ink. mva.
1 599,- eks. mva.
1 599,- Exkl. moms
1 999,- Inkl. moms
1 999,- sis.alv.
1 599,- ilman alv.
Antall: (Stk):
-+
KvantumsrabattVolymrabatterMääräalennus
Bestillingsvare 14 dager (estimat)

Tendon Ambition klatretau er perfekt endten du er nybegynner eller beveger deg over i rekkene av de viderekommende klatrerne. Denne fullimpregnerte versjonen vil være mer motstandsdyktig mot påvirkning fra utendørsmiljø enn standardmodellen. Funksjonell diameter på et tau som vil dekke de fleste behov enten innendørs eller ute.

 

Bruk: Sportsklatring inne og ute.

 

For hvem: Nybegynneren til de mer ambisiøse. Er du ute etter et allsidig, prisgunstig og trygt tau du kan bruke både inne og ute, så bør dette vurderes.

Produktdetaljer

  • Diameter: 9,8 mm
  • Impregnering: CS-fullimpregnert
  • Vekt: 64 g/m
  • Statisk forlengelse: 7,9 %
  • Dynamisk forlengelse: 35 %
  • UIAA-fall: 9
  • Fangrykk: 7,4 kN
  • Type: Enkelttau

 

 

 

 

Klassifisering av tau: 

Enkelttau: Også kalt heltau. Brukes for seg selv, som enkelt tau. Det vanligste ved sportsklatring og innendørsklatring   Dobbeltau: Også kalt halvtau. Brukes alltid i par, men kobles vekselvis inn på mellomforankringene. I taulag på tre kan de som følger lederen klatre på et enkelt tau når de sikres ovenfra. Knytes sammen ved rappell, slik at det gir dobbel lengde i forhold til enkelttau.   Tvillingtau: Skal alltid brukes i par, og alltid kobles sammen inn i mellomforankringene som om de var ett. Gir mulighet for lengre rappell og er mer sikkert mot kutt enn ett enkelttau. En del tau kombinerer flere av disse sertifiseringene, da kan en velge å bruke de beste egenskapene fra hver type tau.

Impregnering: Tendon har to typer impregnering:

  • Standard: Impregnering påført tauet etter at det er ferdig. Dette gir beskyttelse mot fuktighet, støv og skitt. Denne impregneringen vil slites bort etter hvert.
  • Complete Shield: UIAA (De internasjonale klatreforbundet) har jobbet i nesten 10 år for å finne en standard for sertifisering av tauimpregnering. 

Den nye standarden er nå på plass og for at produsentene kan merke et tau med UIAA Water repellant må tauet igjennom en tøff test. Tau som kun har impregnert strømpe oppfyller ikke kravene i testen, og langt ifra alle fullimpregnerte tau består testen. Tau som er merket med UIAA Water repellant er en ekstra sikkerhet for deg som bruker, ved at du får et tau som virkelig ikke trekker vann.

Tauene blir testet ved at de påføres en viss slitasje før de legges i et vannbad i 15 min. For å bestå testen kan ikke tauet absorbere mer enn 5% av sin opprinnelige vekt. Til sammenligning absorberer et ikke-behandlet tau rundt 50% av sin egen vekt, og en del tau som oppgis som impregnerte kan trekke opp til 20-40% av sin opprinnelige vekt. Alle tau fra Tendon som har Complete Shield (CS) impregnering er UIAA Water repellant sertifisert.   Compact: Kjernen og strømpa er føyd sammen til en enhet de siste 15mm på hver ende av tauet. Tauet vil dermed ikke splitte seg opp og gjøre sjansen for strømpeglipp mindre.

Midtmerke: Midten av tauet er merket med kontrastfarge (har ingen innvirkning på stryke eller strukturen i tauet). 

SBS: Hver kordel i strømpen er vevd for seg selv og ikke i par, som er det mest vanlige. Dette gir lavere friksjon (også i taubremsen!), og strømpen blir mer holdbar. 

CE: CE-symbolet forsikrer brukeren om at produktet er i henhold til gjeldene regler og normer.

UIAA: Det internasjonale klatre- og alpinist forbundet. Produkter merket med UIAA-logoen møter forbundets krav til utstyr, som ofte er enda mer krevende enn kravene stilt i CE-standarden. 

 

Spørsmål og svar

Kundeanmeldelser