17.mai leker

Stafetter og leker hører med til 17.mai. Vi får stadig inn nye og spennende leker. Vi har laget noen forslag nedenfor som vi håper kan gi dere inspirasjon. Det er fint å variere litt slik at alle får gjøre noe de liker. I tillegg kan det også være lurt å kjøpe inn utstyr som kan brukes i gymtimer eller i skolegården og ikke bare 1 gang i året.

Vær kreativ lag morsomme 17.mai leker og stafetter. Her er det bare fantasien som setter grenser. 

Hinderstafett

Stafetter er engasjerende og moro. Våre markeringskjegler og gymnastikkstaver gir uante muligheter. Markeringskjeglene har 3 ulike høyder på hullene slik at man kan variere høyde på hinderet. Dette er svært populært utstyr som kan brukes i kroppsøvingsfaget hele året. Utstyret tåler også vinterkulda.  


Utstyr: 
Markeringskjegler
Gymnastikkstaver


Forarbeid:
Lag hinder og sett dem utover i 2 like løyper.


Spilleregler:
Del inn i 2 lag. Deltakerne skal hoppe over, krype under og løpe rundt bestemte hinder.


Variasjon:
Hoppe mellom hinderne, gå baklengs, hoppe sidelengs, hinke, balansere på hoppetau.
Randomisering med terninger fungerer også bra. La hver deltaker trille terning før start. Dette angir hvor mange hinder de må over før de kan løpe tilbake til mål. På denne måten kan større barn konkurrere mot mindre barn da det er større grad av tilfeldigheter som spiller inn.
 

Kastestafett

Gymnastikkringene er fine å bruke til mål ved at man fester dem på markeringskjeglene som har hull i toppen.


Utstyr: 
Markeringskjegler
Gymnastikkringer 
Baller

Forarbeid:
Lag flere mål ved å feste gymnastikkringene på toppen av markeringskjeglene. Sett kjeglene opp med ulik avstand til barna. Lag 2 like måloppsett.


Spilleregler:
Del inn i 2 lag. Hver deltaker på laget får kaste 2 baller. Det laget som først får treff gjennom alle ringene vinner.
Variasjon: Kastestafetten kan kombineres med hinderløypestafetten.
 

Terning-kjeglestafett

Utstyr:
Terninger
Kjegler
 

Forarbeid:
Lag 2 like løyper med kjeglene.


Spilleregler:
Del inn i 2 lag. Hvert lag skal utføre følgende samtidig.

1. Trill terning
2. Viser terningen for eksempel 3 løper barna 3 runder rundt en kjegle (strafferunder)
3. Løp tilbake igjen, veksling med neste barn som triller terning igjen.

Det første laget som har fått alle deltakerne i mål vinner.


Variasjon:
Stafetten kan varieres med at man bruker hoppesekker eller miniski i stedetfor å løpe. Man kan også gjøre strafferunden vanskeligere med at det er hinder man skal hoppe over eller balansere på istedetfor å bare løpe rundt en kjegle.

Hoppestafetter

Utstyr:
Her kan man bruke ulikt utstyr, se våre forslag nedenfor. Den tradisjonelle hoppesekken er svært populær. Hva med å overraske alle med kjepphestkonkurranse i år? 

Forarbeid:
Sett opp 2 like løyper. Marker gjerne med kjegler slik at barna snur rundt markeringskjeglen før de kommer tilbake.


Spilleregler:
Del inn i 2 lag. Det laget som kommer først i mål vinner

 

Variasjon:

Hopp med ertepose mellom beina. Bruk terninger og kjegler med tall. Triller man tallet 3 hopper man til kjegle nr 3 og tilbake.


Lag konkurranse på hvem som kan hoppe flest ganger med hoppetau. 

Balansestafetter

Utstyr:
Her kan man bruke ulikt utstyr, se våre forslag nedenfor.

Forarbeid:
Sett opp 2 like balanseløyper.


Spilleregler:
Del inn i 2 lag. Det laget som kommer først i mål vinner

Tallstafetter

Tall og bokstaver er både morsomt og lærerikt. Den store fordelen med å bruke tall og bokstaver på 17.mai er at utstyret kan brukes av skolen etter 17.mai arrangementet. Våren er en flott tid for utematematikk og kroppsøving med matematikk- og bokstavstafetter.

 

Utstyr:
2 sett med markeringskjegler med tall
2 Terninger


Forarbeid:
Sett opp markeringskjeglene med tall. Markeringskjeglen med tallet 1 er nærmere enn markeringskjeglen med tallet 9. Lag 2 like løyper.

Spilleregler:
Del inn i 2 lag. Hvert lag triller en terning. Viser terningen tallet 4 løper barnet til kjeglen med 4 tallet på og tilbake igjen. Det laget som kommer først i mål vinner.
 

Bokstavstafetter
 

Utstyr:
Erteposer med bokstaver
2 Terninger


Forarbeid:
Legg bokstaver på bakken i 6 ulike områder. Legg gjerne de enkleste bokstavene i område 6 og de vanskeligste bokstavene i område 1.


Spilleregler:
Del inn i 2 lag. Hvert lag triller en terning. Viser terningen tallet 4 løper barnet til bokstavområde 4, henter en bokstav og løper tilbake igjen. Når alle bokstavene er delt ut skal hvert lag benytte flest mulig av bokstavene til å lage ord med. Det laget som har brukt flest bokstaver vinner.
 

Ulike blink

Vi har mange ulike produkter man kan bruke som blink. Våre poengmatter er for eksempel fine å bruke som mål. Bruk gjerne erteposer til å kaste med. Vi har vanlige erteposer men også erteposer med tall.
 

Gymnastikkringer er også populære blinker. Gymnastikkringene kan f.eks. henges opp i et tre. Da kan man benytte baller eller frisbee til å kaste gjennom ringene.

Kombiner gjerne de ulike lekene. Hvis man treffer blink så løper man rundt en kjegle og kryper under et hinder osv. Her er det bare fantasien som setter grenser.

Jumbo Stacks

Jumbo Stacks settet inneholder 12 store kopper i ulike farger egner seg godt til stafetter på 17.mai for de mindre barna. 
Det finnes svært mange ulike stafetter man kan bruke disse koppene til.  På 17.mai er det ofte greit å lage litt enkle stafetter da det er mange barn som skal forstå spillereglene. Vi presenterer derfor en svært enkel stafett. Ønsker du mer kompliserte stafetter kan du søke på Speed Stacks og tipsene våre som kommer opp i søket. Her er det svært mange muligheter.
 

Jumbo Stacksstafett


Utstyr:
Jumbostacks


Spilleregler:
Del inn i 2 lag. Gi lagene like mange kopper hver. En og en deltaker på hvert lag løper fram til et bestemt område og bygger koppene direkte oppå hverandre. Det laget som får alle koppene til å stå uten at tårnet raser vinner.

Variasjon:
Her kan man bestemme ulike pyramider osv som skal bygges. Man kan også benytte Speed Stacks som er koppestabling i en mindre utgave.
 

Avsluttende felles lek med de voksne

Barna liker at de voksne er med på 17.mai lekene. Del opp både voksne og barn og ta en drakamp eller en fotballkamp som alle er med på. Eller hva med en stafett der de voksne må ha miniski på?

Pakketilbud

For de som vil gjøre det enkelt har vi laget noen pakker.

 

I tillegg får vi stadig inn nye og spennende leker. Se våre anbefalinger nedenfor.

Gymutstyr aktiv læring Pakketilbud til 15 barn
Kjøp
15%
4 080,-
4 800,-
5