17.mai leker

Stafetter og leker hører med til 17.mai. Vi får stadig inn nye og spennende leker. Vi har laget noen forslag nedenfor som vi håper kan gi dere inspirasjon. Det er fint å variere litt slik at alle får gjøre noe de liker. I tillegg kan det også være lurt å kjøpe inn utstyr som kan brukes i gymtimer eller i skolegården og ikke bare 1 gang i året.

Morsomme 17.mai leker

Her er det bare fantasien som setter grenser. Lag gjerne små stafetter. Dersom man også tar i bruk terninger og lager "strafferunder" blir det mer tilfeldig hvem som vinner og man skaper ikke tapere og vinnere på denne flotte dagen.

Terningstafett

Del inn i lag.

 

1. Trill terning

2. Viser terningen for eksempel 3 løper barna 3 runder rundt en kjegle (strafferunder)

3. Løp tilbake igjen, veksling med neste barn som triller terning igjen.


Stafetten kan varieres med at man bruker hoppesekker eller miniski i stedetfor å løpe. Man kan også gjøre strafferunden vanskeligere med at det er hinder man skal hoppe over eller balansere på istedetfor å bare løpe rundt en kjegle. 

Kastespill

Sett opp et mål å kaste mot. Enten en poengmatte der man kaster erteposer, en dartskive, et hinder med gymnastikkringer, ringspill eller hestesko.

Miniski

I år foreslår vi miniskistafetter på barmark. Det er lett å ta på miniski på alle typer sko. I tillegg er det litt nytt å bruke ski på gresset. Konkurransen kan for eksempel være å score mål med miniski på beina.

Pakketilbud

For de som vil gjøre det enkelt har vi laget noen pakker.

Kasteleker

Hesteskokast på 17.mai er tradisjon. Prøv også dart og kombiner med stille lengde. Stille lengde først og kast deretter pilene. Hvor mange ganger greier barna å sende Ogo ballen eller Plystreballen fram og tilbake?

Kast ertepose på poengmatta og se hvor mange poeng du får.

Hoppeleker

Sekkeløp på 17.mai er også tradisjon. Hva med å prøve hoppestokk i år?

Balanse

Stylter er også en tradisjonell 17.mai leke. Hva med å utfordre barna på Slackline i år? 

Tall og bokstaver

Terninger er lurt å bruke i stafetter. Bruk små "strafferunder" etter hva terningkastet viser. Da kan alle vinne.

Tall og bokstaver er både morsomt og lærerikt. Den store fordelen med å bruke tall og bokstaver på 17.mai er at utstyret kan brukes av skolen etter 17.mai arrangementet. Våren er en flott tid for utematematikk og gym med matematikk- og bokstavstafetter.

 

Markeringskjegler med tall kan man bruke i stafetter. Del inn i lag. Hvert lag triller en terning. Viser terningen tallet 4 løper barnet til kjeglen med 4 tallet på og tilbake igjen.

Gummiskiver med tall kan for eksempel brukes som blink der man kaster erteposer oppå.

Hinderløyper

Lag hinderløype med markeringskjegler og gymnastikkstaver som man enten må hoppe over eller krype under. Markeringskjeglene har 3 ulike høyder på hullene slik at man kan variere etter alder på barna og hvor vanskelig man ønsker at det skal være. 

 

For de eldre barna kan man lage hinderløype av gymnastikkstaver, leddklemmer og føtter. Da får man høyere hinder.

Lag mål: Gymnastikkringene er fine å bruke til mål ved at man fester dem på gymnastikkstaver med føtter og leddklemmer. Gymnastikkringene kan også festes på toppen av markeringskjeglene. Kast en liten ball gjennom målet. Tennisballer er fine å bruke.

Dette er svært populært utstyr som også kan brukes i gymtimene.

Avsluttende felles lek med de voksne

Barna liker at de voksne er med på 17.mai lekene. Del opp både voksne og barn og ta en drakamp eller en fotballkamp som alle er med på. Eller hva med en stafett der de voksne må ha miniski på?