Fallskjermleker

Kommunikasjon - Samarbeid - Lagarbeid

Fallskjermlek er utgangspunkt for mange gruppeaktivteter som er nyttige for barns motoriske utvikling. Leken utvikler sosiale relasjoner, integrering i gruppen og personlig utvikling innen gruppen. Fallskjermlek er morsomt, annerledes, spennende og attraktivt. Enkelt å sette i stand både utendørs og innendørs. Et pedagogisk verktøy som tillater en rekke aktiviteter.


Fallskjermlek 1

Start med at barna tar tak i kantene ytterst på fallskjermen og la de utforske selv hvordan en fallskjerm oppfører seg. La de kjenne på den, riste forsiktig på den og lage flotte bølger og daler. Sakte først, og siden fortere og fortere...

 

Fallskjermlek 2

Be barna spre seg jevnt rundt fallskjermen og holde den godt fast med 2 hender. Hvert barn skal deretter sakte dra mer og mer i fallskjermen slik at den blir spent og stram. Hold slik en god stund...

 

Fallskjermlek 3
Barna sprer seg rundt fallskjermen.
• Hold den i en hånd og spring i en retning.
• Hold med 2 hender mot fallskjermen og gjør lange steg.


Spring den ene veien, og så den andre. Hold fallskjermen stram. Farten kan reguleres med musikk.

 

Fallskjermlek 4
Barna står med ansiktet inn mot fallskjermen og holde den med begge hender. Uten å bevege føttene, skal de feks. løfte opp, ned, til siden, høyre, venstre osv. Hjelper å lære forskjell på retninger og bedrer balansen.

Fallskjermlek 5
Barna står i bøyd stilling mot fallskjermen. Hold fallskjermen i håndtakene med 2 hender. Tell 1,2,3. Ved «klar» signal hopper alle barna opp på samme tid med henda i været. Fallskjermen fylles opp med luft og lager en stor bobler som langsomt faller ned igjen. Når fallskjermen er fylt opp med luft over barna, kan de smette inn under den. La fallskjermen sakte falle ned over hodene på barna.

Fallskjermlek 6 Med softball/skumball
Barna står oppreist vendt mot fallskjermen og holder den med begge hender. Legg skumballen på og barna kan rulle og sprette den over fallskjermen uten at den faller ned. Med flere baller øker vanskelighetsgraden.

Fallskjermlek 7 Utendørs med softball/skumball
Barna står bøyd vendt mot fallskjermen og holder håndtakene med begge hender. Plasser en softball i midten. Tell 1,2,3. Ved «klar» signal hoper barna samtidig opp med henda i lufta og forsøker å kaste ballen så høyt som mulig.

Fallskjermer

Fallskjermer

Fallskjermer

Fallskjermer

Fallskjermlek 8 Med softball/skumball
Når barna er blitt dyktigere til å kontrollere ballen på fallskjermen, forsøk å få de til å styre/rulle ballen forsiktig over til et bestemt barn. Rull ballen videre til neste barn slik at alle får hver sin tur.

Fallskjermlek 9 Med softball/skumball
Når barna har blitt bedre til å kontrollere ballen på fallskjermen, Be de forsøke å styre ballen rundt. Første barnet sender ballen til siden høyre sidemann og slik fortsetter det. Når dette går greit, kan tempoet settes opp litt.

Fallskjermlek 10 Med ping-pong baller/bordtennisballer
Legg en eller flere baller på fallskjermen som barna skal holde tett oppunder hakene sine. Be de blåse ping pongballene rundt på duken.

 

Fallskjermlek 11
Del gruppen i 2. Plasser lag 1 rundt fallskjermen. Be de holde håndtaket med 1 hånd og høyt over hodet. I den andre hånden holder de en liten ball. Lag 2 stiller seg annenhver en foran de i lag 1. Så kal barna gå raskere og raskere uten å miste ballene.

 

Fallskjermlek 12 Med 2 baller i ulike farger

Del gruppen i 2 lag. Hver gruppe har hver sin del av fallskjermen. Barna står i bøyd stilling. De 2 ballene i ulike farger er på duken. En etter en beveger lagene seg opp og
ned for å flytte ballene. Det laget som vinner er det som klarer å få ut ballen til motlaget.

 

Fallskjermlek 13 Med erteposer i 2 ulike farger
Del gruppen i 3. Plasser alle erteposene under fallskjermen. Et lag er plassert rundt fallskjermen og løfter den opp og ned i rytme/bølger. På samme tid skal de 2 andre
lagene forsøke plukke opp så mange poser som mulig av sin farge. uten å komme borti fallskjermen.

 

Fallskjermlek 14 Med erteposer og rokkeringer i ulike farger.
Legg ringene under fallskjermen. Et lag løfter fallskjerme opp og ned i bølger. Det andre laget skal forsøke å legge flest mulig erteposer med tilsvarende farge i rokkeringene. Det laget som legger flest erteposer i flest ringer på kortest tid - vinner!