Ishockey: Fartsfylt, styrkefremmende og øker kondisjonen

Når vi sier ishockey, tenker du kanskje på bilder fra ishockeykamper hvor du ser spillerne barker sammen i full fart eller de klemmes inn i vantet rundt banen og det ser rett og slett brutalt ut. Den gang ei, skal man tro forskningen. Det er få skader i ishockey frem til spillerne begynner å delta aktivt i lagidrett i tenårene. Og da er det ikke nødvendigvis skader fra isen spillerne drar på seg, men diverse treningskader som strekk og leddbåndskader. 

 

Fullkroppsøkt

Ishockey trener koordinasjon og balanse og styrker kjernemuskulatur, armer og bein samtidig som at kondisjonen trenes gratis. Ishockey er også et lagspill så barna får også god trening i samarbeid og lagånd. Nå som vinteren er her og det er ideelle forhold for å gå på skøyter, hva med en runde ishockey i gymtimen?

Ishockey i gymtimen

Ishockey er et fartsfylt spill som kan gå hardt for seg så riktig sikkerhetsutstyr er viktig om man skal spille dette i gymtimen. Hjelm er et must og det kan også være en fordel med kne og albuebeskyttelse. For at spillet skal gå penere for seg kan man bytte ut puck med en bandyball. Det er også viktig å tenke på at skal man spille på is så bør man ikke falle for fristelsen til å bruke vanlige innebandykøller da is og asfalt og kulde vil ødelegge plasten i køllene og de kan knekke. Spill med  ordentlige trekøller.

Slik spiller du

Ishockeymål, køller, puck eller ball. Elevene må ha skøyter og hjelm.
Elevene deles inn i to lag. Hver elev har en hockeykølle, hjelm og skøyter. Spillet går så ut på at man skal score mål ved å føre ballen inn i motstanderens mål med køllen. Det anbefales små lag, slik at alle får spilt og at det er god plass på banen slik at elevene har plass til å skøyte rundt. Bli enige om hvor lenge en omgang skal vare. Det laget som har flest mål da omgangen er over, vinner. 

Tips til oppvarming

Dykkering stafett/kjeglestafett: Kjegler eller dykkeringer eller annet småutstyr som tåler kulde spres utover banen. Læreren ber elevene hente de grønne kjeglene eller dykkeringene for eksempel og t med til et bestemt område. Elevene som ikke får hentet noen ring eller kjegle fordi det ikke er nok, må skøyte tilbake til start og vente til neste kommando  fra læreren.  

Fun facts om ishockey

Ryktene skal ha det til at i de tidligste dagene da ishockey var oppfunnet spilte de med frosne klumper med kumøkk. Heldigvis har det skjedd litt på puck fronten siden da og i dag spilles det med pucker laget av gummi som oppbevares i en fryser før kampen slik at de ikke skal sprette når de spiller. 

 

Før 1906 ble pucken plassert på isen mellom spillernes køller for face off. Dette første til mange kutt og skader når spillerne skulle ta pucken fra hverandre. For å forhindre disse skadene, endret de reglene og dommerne fikk lov til å droppe pucken i stedet. 

 

Om lagets to målvakter blir skadet under spillet eller satt ut av spill sier reglene at hvem som helst kan spille i den posisjonen – til og med en fan fra publikum.   

Fløyter 40 Fox Force CMG
Kjøp
179,-
7
Ishockey puck Svart
Kjøp
49,-
100+
Ishockeykøller Nijdam®
Velg
Fra 205,-
100+
Ishockeymål skolemodell
Kjøp
8 124,-
Vinterpakke til lek på isen Utstyrspakke
Kjøp
10%
14 070,-
15 633,-