Pannaball

Pannaspillet er utviklet Sør-Amerika. Kampen vinnes av den som scorer flest mål, men slår man en tunnell på motstanderen har man vunnet. Man vinner også hvis motstanderen skyter ballen over vantet. Pannaball er svært populært les erfaringene nedenfor fra Åsnes ungdomsskole:
 

Erfaringer med Pannabane på Åsnes ungdomsskole

Les Inspektør Frode Dragsnes ved Åsnes ungdomsskole sine erfaringer med Pannabane på ungdomsskolen.

Pannabaner

«-På de åtte årene jeg har vært her som lærer har jeg aldri opplevd sånn aktivitet i friminuttene. Elevene som tidligere sto og hang i friminuttene er nå i full aktivitet og det er moro. Elevene står i kø for å få spille før friminuttet er over»

   
Inspektør Frode Dragsnes ved Åsnes ungdomsskole i Hedmark er storfornøyd over den nye aktiviteten som nå engasjerer elevene så voldsomt ved skolen. 

 

Panna er en ny type gatefotball som stammer fra Sør-Amerika. Det spilles 1 mot 1 på en liten åttekantet bane som er sikret med et vant som er rundt 50 cm høyt. Det er et mål på hver side av banen. En pannabanekamp spilles i omganger på to minutter og kampen vinnes umiddelbart, uavhengig av stillingen, om man klarer å slå en tunnel. Man vinner også om motstanderen sparker ballen over vantet.

 

«-Her spilles ikke panna ball så veldig etter reglene, ungene har funnet på egne regler og spiller ofte to mot to. Vi kommer nok til å utarbeide noen kjøreregler på sikt, men så langt ser vi at dette er en super aktivitet som har fenget barna fra dag 1. Man trenger ikke være god i fotball for å spille panna og dette er helt klart et spill som fenger mange»  forteller Dragsnes.


Trivselslederansvarlig ved skolen, Monica Flismyren er helt enig og heller ikke hun har sett en lignende aktivitet som har skapt så mye engasjement blant elevene.

 

«Vi ser til stadighet artikler i ulike medier om inaktive unge og en økende vekt problematikk blant dagens barn. Særlig ungdomsskolestadiet er en vanskelig alder å engasjere. De er midt i mellom barneskole og voksentrinn og det å leke i friminuttene er plutselig blitt «teit» når de begynner på ungdomsskolen. For mange blir ungdomsskoletrinnet en brå overgang fra barneskolen og de savner leken. Her har pannabanen vært en super aktivitet og det at barna stormer ut i friminuttene for å spille, er et solid tegn på at dette er bra», sier Flismyren.

 

Simen Sandlie og Eirik Midtsundstad er to av elevene som løper ut i friminuttene for å spille panna. Begge er aktive innen fotball på fritiden, men mener at det absolutt ikke er en forutsetning for å kunne være med og spille panna.
 

«Pannabanen har gjort skolehverdagen mye morsommere, vi har fått mye mer å gjøre i friminuttet og det fine med Panna er at vi kan også finne på egne regler»  avslutter Sandlie og Midtsundstad.

Kjøp Kin-ball

Pannaball

Pannaball spilleregler
 

Panna betyr tunnel. Pannaspillet er utviklet Sør-Amerika. Kampen vinnes av den som scorer flest mål, men slår man en tunnell på motstanderen har man vunnet. Man vinner også hvis motstanderen skyter ballen over vantet.

Regler for pannaball

1. Kampen varer 3 min.

2. Man vinner når man:
scorer flest mål eller når man klarer å gjennomføre en kontrolleret tunnel – Panna. En korrekt utført Panna er når den som har ballen spiller ballen
mellom motstanderens bein og er førstemann til å berøre ballen på motsatt side. Ballen må ikke berøre båndet i forbindelse med en tunnel - hverken før eller etter at
Panna’en utføres. Spilles ballen mellom motstanderens bein og kommer bort i båndet, fortsetter spillet uansett hvem som er først på ballen etterpå. En Panna kan utføres
både forfra og bakfra. Spilles ballen mellom motstanderens bein og motstanderen er først på ballen, fortsetter spillet. Om det blir dømt en riktig utført Panna, slutter kampen, og vinneren er den som har laget Panna’en - uansett stillingen. En tackling kan aldri vurderes som en korrekt Panna.

3. Man taper hvis man:
Sparker ballen direkte over båndet eller hvis man får to advarsler.


Går ballen over nettet, får motstanderen ballen med start fra egen banehalvdel. Den andre spilleren skal være på egen banehalvdel. Spillet stoppes når ballen er ute av spill og settes i gang igjen så snart ballen berøres.

4. Advarsler:
For alle former for skubb, spark og urene tacklinger.

5. Ved uavgjort spilles til neste scoring
Med likt resultat etter 3 minutter spilles det videre til neste scorede mål eller Panna. Dommeren setter igang spillet på nytt.

For å skrive ut spilllereglene klikk her.


En pannabane sørger for stor aktivitet for barn og voksne. Denne pannabanen er svært solid og er perfekt for idrettslag, skoler og foreninger. I tillegg til å spille vanlig fotball 1 mot 1 eller 2 mot 2 anbefaler vi også å spille Panna, spillet som har gitt denne banen sitt navn.

Ta kontakt på telefon: +47 62 95 06 10 eller e-post: info@klubben.no for mer informasjon.

Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.