Vinterfotball - gjør deg klar for vintertrening

29.10.2020

0

Snø og kulde er ikke nødvendigvis en hindring for å spille ute. De siste årene er det blitt mer og mer vanlig at fotballtreningene fortsetter utendørs når kampsesongen er over. Det er mange kunstgressbaner som har oppvarming men også mange av landets grusbaner er flittig brukt i vintersesongen.

 

Når du skal trene ute i kulden er det viktig å ha utstyret i orden og noe av det viktigste utstyret å ha i orden når du skal spille fotball er selve fotballen! 

Vinterfotballer skiller seg ut fra de andre fotballene ved at de er laget i sterkere farger for bedre synlighet i mørket og de blir ikke kalde og harde når minusgradene siger inn.

 

Les videre for våre tips til fotballtrening ute i kulden:

 1. Det er ikke farlig å trene ute selv om det er minusgrader. Gode klær og god oppvarming er nøkkelen til en god treningsøkt. Tiden er også av viktighet: Ikke tren for lenge, 45 min til maks 60 min, litt avhengig av vinterværet. 
   
 2. Du skal være i bevegelse så ikke less på med for mye klær. Superundertøy med fleece eller et ullag til over med en vindtett jakke over på overkroppen bør holde når du er ute på banen og spiller aktivt. Likeledes for underkroppen, superundertøy og en god joggebukse.
   
 3. Ullsokker i skoene er et must og det anbefales grussko da disse gir et bedre grep på underlaget om det er glatt.
   
 4. Er du en varmblodig person vil vanter eller hansker kunne være nok, men trenger du litt ekstra isolasjon er det ikke galt å bruke det varmeste alternativet som er votter. Fryser du på henda er det snart slutt på moroa så det er viktig med et varmt alternativ.
   
 5. Hold deg i bevegelse! Blir du stående stille er det ikke mange minuttene som skal til før du kjenner kulden og da kan du bli stiv. Unngå trening hvor dere må vente på tur med å sparke ballen for eksempel eller øvelser hvor det blir sakte bevegelser. Moderat tempo er best. 
   
 6. Buff og finlandshette bør også være med i bagen om det skal trenes ute på en veldig kald dag slik at man holder kulden unna hals og nakke.
   
 7. Det er mange og lange diskusjoner rundt hva som er for kald temperatur å trene i. Er det minus 12 og vindstille er lufta tørrere og man kan få en fin treningsøkt ute. Er det masse vind, vil minus 12 bli veldig kaldt og treningen bør flyttes innendørs. 
   
 8. Sørg for at bager, skiftetøy og skoene man skal reise hjem i står varmt og tørt slik at det ikke er stivt å kaldt å sette på seg når man skal dra hjem etter trening.