ASK – Active Smarter Kids

ASK – Active Smarter Kids
Klubben AS har levert det aller meste av utstyr til ASK-prosjektet. Vi anbefaler alle skoler og kommuner å sette seg inn i prosjektet og se hva dere kan lære av dette. Les hva Øystein Lerum fra Høgskulen i Sogn og Fjordane sier om prosjektet:


ASK er eit utviklings- og forskingsprosjekt som skal undersøke om auka fysisk aktivitet i samspel med dei tradisjonelle faga påverkar skuleprestasjon, skuletrivsel og helse hjå majoriteten av elevar i 5. klassetrinn i Sogn og Fjordane gjennom eitt skuleår (2014/15). 


ASK blir gjennomført fordi det i dag er utilstrekkeleg kunnskap om korleis auka fysisk aktivitet i skulen verkar inn på skuleprestasjon, skuletrivsel og helsevariablar. Denne kunnskapen er viktig både i eit læringsperspektiv og eit førebyggande folkehelseperspektiv. ASK-prosjektet vil truleg gi samfunnet verdifull kunnskap om organisering av skulekvardagen, metodar for betre læring og førebyggande helsearbeid. 


ASK intervensjonen består av tre komponentar (totalt 165 min. per veke): 1) Fysisk aktiv læring (3 x 30 min. kvar veke), 2) Aktive pausar (5 min. x 5 dagar kvar veke) og 3) Aktiv heimelekse (10 min. x 5 dagar kvar veke). Det faglege innhaldet i ASK er utvikla i samarbeid mellom lærarar i Sogn og Fjordane og Høgskulen i Sogn og Fjordane.

 

Denne store, strengt gjennomførte klynge randomisert kontrollert studien for 10-år gamle barn støtter førestillinga om at det fortsatt er utilstrekkelig bevis for å konkludere med at auka fysisk aktivitet i skulen betrar akademisk prestasjon i alle barn. Likevel, kombinasjonen av fysisk aktivitet og læring synes å være ein berekraftig modell for å stimulere til læring i de faglig svakaste skuleborna. 


Les meir om prosjektet på www.activesmarterkids.com

Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.