Kurstilbud fra Høgskolen i Innlandet ved Idrettshøgskolen Innlandet / Senter for Praksisrettet Idrettsvitenskap, Nettverk og Nyskaping

Aktiv Læring – læringsstøtte – basistrening – inkludering
Aktiv læring er et kurskonsept som bruker fysisk aktivitet som et middel for læring og setter barnet som subjekt i sentrum av læringen. Det finnes tre kurs i Aktiv Læring; - et bidrag til variasjon (læringsstøttende aktiviteter for barnehage og skole), - basistrening i et lekende perspektiv og – inkludering i kroppsøving og fysisk aktivitet. Øvelser som gjennomgås i kurset finnes i www.aktivitetskassen.no ved å søke «Aktiv Læring» i søkefeltet. Målgruppen er alle som er involvert i barns læringsprosesser, som f.eks barnehage, skole og SFO.


Kursene bidrar til at deltakerne reflekterer over pedagogiske innfallsvinkler. Gjennom Aktiv Læring ønsker vi å vise eksempler på hvordan aktivitet kan inngå i målrettet læringsaktivitet og det settes fokus på en alternativ tilnærming med aktive læringsformer, deltakermedvirkning og læringsstøtte. Lekpregede øvelser hvor barna er subjekt i sin egen læringssituasjon er sentralt i dette perspektivet. Målet med Aktiv Læring er å formidle kompetanse og kreativitet til inspirasjon for å utvikle sin læringsarena. Samfunnet må legge forholdene til rette for at de sunne valg blir det enkle og naturlige valg og at alle mennesker opplever glede av å drive fysisk aktivitet. Sentrale arenaer som barnehage og skole/SFO bør fronte fysisk aktivitet og være gode rollemodeller for bevegelse. I så måte bør en hele tiden også ha fokus på Aktiv Læring! Det er holdt over 50 kurs og over 1000 personer har deltatt på kursene. Aktiv Læring er utviklet ved Høgskolen i Innlandet ved Idrettshøgskolen Innlandet / Senter for Praksisrettet Idrettsvitenskap, Nettverk og Nyskaping.
Kontaktperson: Magnhild Medgard / magnhild.medgard@inn.no / 62430314

Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.