Tutank Måling av volum

Aktiv læring

Varenr: 230934X
4 363,- ink. mva.
3 490,- eks. mva.
3 490,- Exkl. moms
4 363,- Inkl. moms
Antall: (Stk):
Bestillingsvare (17 dager)
BeskrivelseTilbehørKundeanmeldelser
Beskrivelse

Tutank er et pedagogisk verktøy som får barn i barnehagene og elevene i skolen ut i aktivitet samtidig som de lærer. For barn som har finmotoriske utfordringer med å skrive tall eller bokstaver gir Tutank en ny måte å jobbe på. Barna trenger ikke å skrive, de må samarbeide for å løse oppgavene. Fysisk aktivitet i undervisningen har positiv effekt for læring og konsentrasjon. Skolelevene synes det er morsomt, spennende og det gir økt lærelyst. Elevene blir mer oppmerksomme, hukommelsen blir bedre, og de blir mer sosiale. Fysisk aktiv læring gir en mer variert og motiverende skolehverdag, samtidig som det bidrar til god fysisk og psykisk helse.

Tutank kan brukes både ute og inne og produktene høster mye skryt blant de skolene som bruker dette verktøyet.


«Tutank er med på å skape aktive elever, elevene må samarbeide og det er enkelt å differensiere oppgavene etter nivå. Ulsmåg skole anbefaler Tutank og ser på det som en unik undervisningsmetode for å nå kunnskapsmålene i den nye læreplanen. Aktive elever og dybdelæring er noe Tutank er med på å skape.»
Ulsmåg skole

 

Produktinformasjon: Aktivitet 17: Måling av volum og omregning til og fra m³ (1000 liter), dm³ (1 liter) og cm³.

 • leveres med én stor magnettavle 90cm x 60cm
 • leveres med 100 sterke magnetbrikker
  - 50 røde partall
  - 50 blå oddetall
 • Primtallene 2, 3, 5 og 7 er markert med liten gul trekant i hjørnet på brikkene.
 • størrelse på magnetbrikkene er 5cm x 5cm
 • velg målform:
  - bokmål
  - nynorsk
 • totalvekt 4,5 kg

 

Målet med denne måten å lære på:

 • gi barna økt motivasjon og lyst til å delta
 • fremme barnas sosialkompetanse
 • bidra til økt mestringsfølelse
 • få bedre samarbeidsevner
 • fremme barnas sosialkompetanse
 • gi barna økt selvtillit
 • gi barna en mer variert skolehverdag
 • fysisk og psykisk helsefremmende
 • gi alla barna mulighet til å delta, uansett deres funksjonsevne eller andre forutsetninger

 

Eksempler på læring:

 

Inndeling av lag: Elevene deles inn i maks 5 elever per lag. Hvert lag får utlevert én aktivitetsmatte, 100 brikker, papirark, én blyant og ett målebånd. Brikkene plasseres sammen med aktivitetsmatten. Konkretene som skal tas mål av er utvalgt av læreren. Disse plasseres 15-20 meter unna. Laget stiller seg opp på rekke og gjør seg klar til å løpe for å ta mål. Én elev fra hvert lag løper ut samtidig og det er kun lov til å ta mål av ett konkret per tur. Neste deltaker løper ut når volumet er regnet ut og svaret er lagt ned korrekt på aktivitetsmatten.

 

Fysisk aktivitet: Dersom avstanden er 20 meter, må hver elev løpe 40 meter for å ta mål av ulike konkreter. Det er plass til 10 måleresultater på aktivitetsmatten. Benyttes alle tilgjengelige 10 felt på matten, utgjør dette 400 meter fysisk bevegelighet per lag.

 

Eksempel: Konkreter som skal tas mål av kan f.eks. være 10 esker med ulike lengder, bredder og høyder.
Oppgavetype kan være å ta mål av konkretene i cm og finne ut hvor mange dm3(liter) og m3 dette gir som svar.
Lengde = 30 cm, bredde = 20 cm og høyde = 5 cm gir svaret 3000 cm3. Ved å studere svaret i tabellen ser elevene at 3000 cm3 utgjør 3 dm3(liter). Ved å plassere tre 0’er foran svaret, gir dette 0,003 m3.
Når tiden er ute eller begge lagene er ferdige, kan hvert lag bytte side for å kontrollere om motparten har lagt svarene sine riktig. Begge lagene tar mål av de samme 10 konkretene og felles resultater noteres ned i arbeidsboka.

 

Variasjon: Dersom det spilles utendørs kan konkretene plasseres på ulike poster i terrenget. Fysiske hindringer kan, etter eget ønske, legges inn i løypen for økt fysisk aktivitet.

 

Stasjonsarbeid: Elevene kan løse oppgaver i matteboka i felleskap med maksimalt 5 elever per lag. Alle felles resultater noteres ned i arbeidsboka.

 

 

Tutank Aktiv Læring - Kreativ læring gjennom aktiv lek.

Tilbehør
Kundeanmeldelser
278925