På svømmekurs opplever vi at barna har svært forskjellige forhold til vann. Noen av dem elsker å dykke, sprute og hoppe fra kanten, og har en naturlig glede for vannaktiviteter. Andre kan derimot oppleve det som skummelt å få vann i ansiktet eller å dusje håret. Derfor er det viktig å tilrettelegge undervisningen for å imøtekomme ulike behov. På klubben sin nettbutikk har de et bredt utvalg av utstyr som er velegnet for både de som har vannskrekk og de som har stor glede av vannet. Jeg har personlig valgt ut de produktene jeg mener er mest egnet når jeg underviser småbarn i alderen 5-10 år. Ved å bruke dette utstyret kan vi gradvis bygge opp barnas trygghet og komfort i vannet. For de som er engstelige, kan vi introdusere produkter som gir ekstra støtte og trygghet, slik at de kan utforske vannet på en behagelig måte. For de som allerede er vant til vann og har glede av det, kan vi tilby leker og utfordringer som videreutvikler deres svømmeferdigheter og vannmestring.
Ved å tilby et tilpasset utvalg av utstyr på svømmekurset, håper vi å skape en positiv og trygg opplevelse for alle barna, uavhengig av deres individuelle forhold til vannet.
Skilpadde
På skilpaddekurset lærer barna å flyte. For å gjøre det morsomt, er det viktig å ha leker. Dykking er en favoritt blant elevene. Hvis det er dypt der de skal svømme, bruk en undervisningsplattform så de kan høre bedre. For å bli varme i kroppen, kan du kaste ut Dykkeleke-settet. Hvis flyting er vanskelig, anbefales det å bruke Flytepinner på korsryggen for å få følelsen av å flyte. Hvis det er mangel på instruktører, kan barna samarbeide to og to og hjelpe hverandre med flyting ved hjelp av flytepinner. En annen mulighet er å holde en flytepinne slik at to elever kan holde fast mens de flyter. Alle kan holde hverandre i hendene og danne en ring for å lage en strøm. Elevene kan bestemme om de skal hoppe, hinke eller løpe rundt i ringen. Når du teller ned fra tre, slipper alle hverandre og barna flyter med armer og bein i stjerneform. På denne måten er det enkelt å se hvem som trenger hjelp. Start med å holde med to hender under ryggen, og deretter flytter du hendene til nakken før du slipper. En lek som barna ofte liker, er flyteleken, der en person prøver å kaste en Multiball på de andre. Hvis noen blir truffet, må de flyte på magen og snu seg til ryggen før de er fri. En annen spennende flyteøvelse er ringdragning, der barna blir bedre kjent og lærer å holde balansen mens de flyter. Del barna i par og gi hvert par en dykkering. En person flyter på ryggen og holder ringen med begge hendene, mens den andre personen drar dem rundt i bassenget. Pass på at de drar hverandre oppover, slik at ingen får ansiktet under vann når de ligger på ryggen.
Pingvin
På pingvinkurset lærer barna å gli i pil med crawlbeinspark. For å lære beinspark kan det være nyttig å bruke Kickboard for junior, og fokusere på å bruke lårene og holde knærne relativt rette. FINIS jr svømmeføtter kan være nyttige når de begynner å svømme i pil uten platen. Etter hvert kan barna sparke fra kanten og gli i pil gjennom dykkeringer. For å gjøre øvelsen mer utfordrende kan de snu seg til ryggen, hente en ring eller bruke crawlbeinspark. En morsom konkurranse de kan ha er Lekeflåte-konkurransen. Del barna inn i to lag, ett på hver side av flåten. Begge lagene bruker crawlbeinspark for å dytte flåten mot det andre laget. Vinnerlaget er det som får flyttet flåten lengst mot det andre laget. Det er fortsatt viktig at barna øver seg på å ha øynene åpne under vann. Memory Dykkespill er perfekt for å opprettholde ferdighetene fra hvalkurset.