Handi Life Sport Fotball med lyd er en spesiell futsalball med ett ranglefelt som produserer en lyd som gjør det mulig for blinde å lokalisere ballen.

• Spesiell futsalball med lyd
  • Spilleren vet hvor ballen er gjennom lyd
  • Redusert sprettoppførsel

Handi Life Sport blindefotball er en raslende ball laget av høyglans PU og har grafikk i sertifiserte farger. Fotballen har redusert sprett som på en futsalball. De 6 raslende lydfeltene inne i ballen bremser i tillegg ballen. Målet er å plassere ballen i motstanderens 3x2 m mål. To dommere, plassert på sidelinjen, dømmer kampen. Fordi det ikke er brett, kan futsalballen forlate banen. Forskjellen til fotball er at ballen ikke kastes inn, men heller sparkes inn i banen.

Hvordan fungerer egentlig blindefotball?

I blindefotball spiller fire blinde feltspillere og en seende keeper på hvert lag. Takket være skranglefelt vet spillerne nøyaktig hvor futsalballen er. Trener, keeper og en guide gir instruksjoner ved å rope til utespillerne. Hvis en motstander nærmer seg spilleren med ballen, må han rope «Voy» («Jeg kommer»). Kampen spilles 2x25 minutter med 10 minutters pause. Hvert lag kan ta en time-out per omgang. Den effektive spilletid telles her.