Fotball med lyd er en motorikkball som gjør det mulig å spille fotball for personer med begrenset syn. Fotball med lyd for innendørs-og utendørsbruk.

• Med stålkuler inne i ballen
  • Spesielt egnet for personer med synshemming
  • Ballen ruller ikke bort

Men hvordan spiller man egentlig blindfotball?

Målet er å plassere ballen i motstanderens 3 x 2 m mål. To dommere, plassert på sidelinjen, dømmer kampen. Fordi det ikke er kanter, kan fotballen forlate banen. Forskjellen til fotball er at ballen ikke kastes inn, men heller sparkes inn i banen.

I blindfotball spiller fire blinde feltspillere og en seende keeper på hvert lag. Takket være lydfeltet vet spillerne nøyaktig hvor fotballen er. Trener, keeper og en guide gir instruksjoner ved å rope til utespillerne. Hvis en motstander nærmer seg spilleren med ballen, må han rope «Voy» («Jeg kommer»). Kampen spilles 2 x 25 minutter med 10 minutters pause. Hvert lag kan ta en time-out per omgang. Den effektive spilletid telles her.