Spesialtilbud Spesialtilbud (Trykk her for å se spesialtilbud)
Dine spesialtilbud

Utendørs bordtennisbord
Hva bør vi tenke på?

 

Utendørs bordtennisbord kommer i mange varianter og det er derfor viktig å tenke i gjennom hvor bordet skal stå, hvem skal bruke bordet? Hvor mange kommer til å bruke bordet? Hvor ofte har vi mulighet til å vedlikeholde bordet?  Er det noen krav til design?


Bordtennis er i utgangspunktet en innendørssport, dette er mye på grunn av været. Bordtennisballer er tradisjonelt hvite og lette og i skarpt sollys er det enkelt å miste ballen av syne eller vinden kan fort blåse ballen ut av kurs. Er det i tillegg vått på bordtennisbordet vil ikke ballen ha like god sprett og det kan gjøre det utfordrende å spille.


Men været til tross, bordtennis er økende i popularitet og stadig flere går til innkjøp av utendørs bordtennisbord. 


Utendørsbord er ofte laget av metall og tre og har et spesialbelegg på overflaten for å beskytte bordet mot sol, regn og vind. Utendørsbordtennisbord har også kraftigere rammer. 


Skoler, parker og andre offentlige steder som vurderer å sette opp et bordtennisbord anbefales å gå for en ren utendørsmodell som er beregnet på å stå ute hele året og som kan festes i bakken og har et fastmontert nett av metall. Skoler og andre offentlige miljøer hvor mange bruker bordet over tid, krever et solid bord, med robust understell og en tykk spilleflate. Det anbefales også at bordet plasseres i et område hvor det får stå i le for de verste vindkastene, da sterk vind kan gjøre det utfordrende å spille bordtennis. Underlaget bordet står på bør være flatt. Skal man plassere bordet på gress, bør man tenke på at området hvor spillerne står plassert kan bli gjørmete og det beste er å plassere bordtennisbordet oppe på asfalt.


Den viktigste delen av et bordtennisbord er spilleflaten. Spilleegenskapene sitter i tykkelsen på spilleplaten. Som en generell regel kan man si at jo tykkere spilleplaten er, jo bedre er bordet. Utendørsbord har som regel en harpiksbehandlet overflate. Spillegenskapene på utendørsbord er noe dårligere enn på et innendørsbord, men om man ikke er en topptrent bordtennisspiller legger man ikke merke til dette. Det anbefales å velge et bordtennisbord med 7 mm melaminharpiksplate, da blir spillopplevelsen tilnærmet lik den opplevelsen man får hos de beste innendørsbordene. 


Er man ute etter et tradisjonelt bordtennisbord, er det et godt tips å kikke på STIGA sine bordtennismodeller. Cornilleau sine bordtennismodeller har lagt mer fokus på design og har  avrundede former. Til syvende og sist er det pris og behov som bør styre hvilket bordtennisbord man bør gå for!

Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.