Hvordan velge utendørs bordtennisbord?

Når man skal ha et utendørs bordtennisbord er det en rekke hensyn man bør ta for at kvaliteten på bordet skal vare lengst mulig. 

Utendørs bordtennisbord kommer i mange varianter og det er derfor viktig å tenke i gjennom: 

 

Hvor bordtennisbordet skal stå?

Vi anbefaler at bordtennisbordet plasseres i et område hvor det får stå i le for de verste vindkastene, da sterk vind kan gjøre det utfordrende å spille bordtennis. Underlaget bordet står på må være flatt. Skal man plassere bordet på gress, bør man tenke på at området hvor spillerne står plassert kan bli gjørmete og det beste er å plassere bordtennisbordet oppe på asfalt.

 

Hvem skal bruke bordtennisbordet?

Utendørs bordtennisbord er ofte laget av metall og tre og har et spesialbelegg på overflaten for å beskytte bordet mot sol, regn og vind. De har også kraftigere rammer inn innendørs bordtennisbord. Skoler, parker og andre offentlige steder som vurderer å sette opp et bordtennisbord anbefales å gå for en ren utendørsmodell i polymerbetong. De er beregnet på å stå ute hele året. De har også fastmontert nett av metall.

 

Skoler og andre offentlige miljøer hvor mange bruker bordet over tid, krever et solid bord, med robust understell og en tykk spilleflate. Til skoler og parker anbefaler vi bord i polymerbetong. 

Polymerbetong er et ideelt materiale for utendørskonstruksjoner. Materialet oppfyller de høyeste krav når det gjelder holdbarhet og lav slitasje. Polymerbetong lages av harpiks i stedet for sementlim. Dette gir høyere styrke, som gjør at komponentene kan produseres tynnere og med mindre vekt. Fordelen med dette er at overflaten blir helt glatt og porefri. Dette holder seg uendret i mange tiår. Dette er en  fordel i forhold til sementbetong som har en tendens til å bli forvitret av frost.

 

Polymerbetong er miljøvennlig og kan gjenvinnes til grus ved slutten av sin levetid. Polymerbetong har en vannopptak på under 0,5 % og er dermed frostsikkert. Polymerbetong er ikke-porøs og forseglet med et kapillar -fri struktur , i motsetning til vanlig betong. I tillegg gjør polymerbetong det enklere å fremstille elementer som er 75% lettere enn produkter som er laget av betong, en klar fordel når det gjelder transport og installasjon!
 

Til private er STIGA og Cornilleau gode og rimeligere alternativer.

 

For montering av utendørs bordtennisbord. Ta kontakt på: telefon: +47 62 95 06 10 eller e-post: info@klubben.no