Hvordan velge riktig innebandykølle?

Det er to ting man bør tenke på ved valg av innebandykølle. Det ene er lengden på skaftet og det andre er bladet.

Hva er innebandy?

Innebandy er det populære lagspillet som kom fra Sverige sent på 60 tallet. Originalt laget for å være en treningsmåte for ishockey og bandyklubber når det ikke var is ute. Idretten spredde seg imidlertid fort blant skoler og i dag er det ikke en klasse på skoler rundt om som ikke vet hva innebandy er. 

 

Innebandy krever ikke så mange spillere for at det skal bli gøy! Det er god trening og man trenger ikke så mye utstyr for å komme i gang!

Hvordan velge riktig innebandykølle?

Det er to ting man bør tenke på ved valg av innebandykølle. Det ene er lengden på skaftet og det andre er bladet. Her er det like mange meninger ute og går som det er mennesker som spiller bandy, men som en gylden tommelfingerregel skal skaftet rekke til navlen. Da får man god kontroll på ballen på gulvet uten å belaste ryggen for mye.

 

En lang kølle vil gi deg lengre rekkevidde, men ballkontrollen kan bli vanskelig. En kortere kølle gjør at du må spille mer bøyd, men du får en god kontroll med ballen.

Hvilken lengde skal innebandykølla ha?

Følgende tabell er et godt utgangspunkt for å bestemme lengden på kølla:

 

Høyde spiller Skaftlengde
105 - 115 60 cm
115 - 125 65 cm
125 - 135 70 cm
135 - 145 75 cm
145 - 155 80 cm
155 - 165 85 cm
165 - 175 91 cm
175 - 185 95 cm
185 +  100+ cm

 

Slik velger du av riktig bøy på bladet

 

Venstreskudd (Venstre fatning)
bør du velge dersom du fører og skyter med innebandykølla på venstre side, dvs. at du holder høyre hånda øverst på innebandykølla. Bladet er da vridd mot høyre. De fleste bruker å foretrekke venstreskudd.

 

Høyreskudd (Høyre fatning)
bør du velge dersom du fører og skyter med innebandykølla på høyre side, dvs. at du holder venstre hånda øverst på innebandykølla. Bladet er da vridd mot venstre.

 

Skolesettene har rett blad. 

Hvilket blad skal jeg velge på min innebandykølle?

Når køllelengde er bestemt er det bladet som står for tur.

  • Skal man ha en kølle med venstreskudd eller høyreskudd?
  • Skal det være mykt eller hardt?

 

Et mykt blad på køllen anbefales til nybegynnere da det gir god ballkontroll. Et hardere blad gir deg mer fart på ballen og litt mindre kontroll. Er du nybegynner eller junior så er det anbefalt å bruke et mykt blad.

 

De som spiller mye innebandy kjøper ofte rette blad og varmer de opp og bøyer de til selv.

UTSTYR TIL INNEBANDY

KJEGLEGOLF

ØVELSER I INNEBANDY