Kom i gang med jojo

Jojo er våpenet som ble en av de mest populære lekene verden har sett! 

Jo-joer er laget av enten tre, plast, metall eller i enkelte tilfeller glass og består av en akse som er sentrert mellom to skiver. På aksen mellom de to skivene er det festet en snor som har en løkke i enden som spilleren holder mellom peke- og tommelfinger eller bare fester løkken rundt pekefingeren. Når jo-joen er forankret til fingeren kan man prøve seg på ulike triks – mange av oss som var barn på 80 tallet husker kanskje triks som «tur med hunden» eller «jorda rundt»?

 

To forskjellige typer

  • Det er to type jo-joer: Responsiv og uresponsiv. Disse har forskjellige spillestiler og trikseegenskaper.
  • Den responsive jo-joen kommer i retur. Det vil si at den spinner når den er nede, men «ruller» seg opp igjen når du rykker i tråden for å få yo-yoen i retur. Den uresponsive jo-joen kommer ikke opp igjen med mindre du ufører et triks om heter «BIND».
  • En responsiv jo-jo egner seg godt for nybegynnere eller de som ønsker å mestre grunnleggende triks. Responsive yo-yoer har et smalere lager som gjør at jo-joen vil returnere til hånden når brukeren trekker den opp. Dette gjør det lettere å kontrollere yo-yoen og gjør det enklere å lære grunnleggende triks.
  • En uresponsive jo-jo derimot, er laget for spillere som ønsker å utføre mer avanserte triks. Uresponsive jo-joer har et bredere lager som gjør at jo-joen ikke returnerer til hånden når brukeren trekker den opp, og krever dermed mer presisjon og teknikk for å utføre triksene.
  • Uresponsive jo-joer gir spillerne mulighet til å utføre triks som krever lengre spinntid og flere vendinger, og gir mer frihet og kreativitet i spillet. De er imidlertid også mer utfordrende å spille med og krever mer erfaring og ferdigheter enn responsive jo-joer.

LÆR DEG KULE JOJO TRIKS