Friluftsliv

Ut på tur...

Nordmenn er et friluftselskende folk. Det er ikke uten grunn at uttrykket «Ut på tur, aldri sur» kommer fra Norge. Vi har til og med en helt egen tursjokolade! Undersøkelser viser at rundt 90% av befolkningen i landet vårt går på tur eller driver andre former for friluftsliv. Vi har jo en natur som innbyr til friluftsliv og vi har allemannsretten som gir oss rett til å ferdes fritt i utmark.

 

Friluftsliv har blitt synonymt med de gode opplevelsene og det er ofte ikke store turen som skal til for å gi en positiv helsegevinst, både psykisk og fysisk. Både mindre stress og lavere blodtrykk er rapporterte bivirkninger av friluftsliv, så det skal man ikke kimse av. 
 

«Robuste barn vokser på trær!» 

Barn har en grunnleggende begeistring over å være ute. Det som vi voksne ofte vil kalle dårlig vær er ikke nødvendigvis det barna tenker på som dårlig vær, de fryder seg over slaps og snøfnugg og alle muligheter det gir for aktivitet. I vår digitale hverdag er det viktigere enn noen gang at barn bruker mye tid ute. Å være i aktivitet ute hele året i all slags vær er avgjørende for at barna skal fortsette å glede seg over naturen og det været vi har. Det blir stadig flere friluftsbarnehager og videregående linjer som har naturen på timeplanen. Men også i den gjengse skolehverdagen er natur og friluftsliv sterkere representert i de nye læreplanene. 


 

SOVEPOSEGUIDEN

LIGGEUNDERLAG

TELT

HENGEKØYER

SPIKKING

MATLAGING PÅ TUR

 

 

 

 

 

 

 

"Sitt ikke inne når alt håp er ute."

Dag Evjenth