Minibands - effektivt og allsidig treningsredskap

Minibands er et effektivt og allsidig treningsredskap som kan brukes for å øke styrke og stabilitet i både over-og underkropp.

Minibands er ideelle for øvelser hvor man beveger seg sideveis, aktivering av musklene i hofte og rumpe, og skulder stabilisering. Minibands brukes ofte av PT’er, i idrettsspesifikk trening og av teraputer i rehab.trening. Treningsstrikken kan brukes overalt - på treningssenteret, instituttet, hjemme eller på reise.

Miniband er egnet til bruk i oppvarming hvor man ønsker å fokusere på hofte- og skulderregionen. Brukt sammen med
andre øvelser kan sekvenser med minibands bidra til å aktivere små og store muskelgrupper samt utfordre stabilitet og koordinasjon i hofte og skulder regionen.

 

Hvorfor blir treningsstrikken min hvit?

Har strikkene dine fått et hvitt voksaktig lag på seg? Det betyr ikke at de er ubrukelige. Alle våre minibands og powerbands og strikker med håndtak er laget av naturgummi. Etterhvert som naturgummi er i kontakt med oksygen vil voksen i naturgummien trenge seg ut. Dette er en helt naturlig prosess! Om man vil, kan strikkene vaskes med dekkrens eller ved å la zalo sitte på og tørkes av etter en stund med fuktig klut. Men det viktigste er å sjekke strikkene nøye! Trekk og dra i de og let etter sprekker og krakeleringer. Har det kommet sprekker og krakelering er strikkene modne for utskiftning!

 

Her er noen øvelser du kan gjøre med minibands for å øke styrke og stabilitet i både over-og underkropp

Hip thrust med Miniband.
Trener bakside lår og sete. Ligg på ryggen med bøyde knær. Plasser Miniband rundt knærne.

Knip setet sammen og løft bekkenet og nedre del av ryggen opp fra underlaget. Marker sluttposisjonen og vend tilbake til utgangsstilling før du gjentar. Utfordre deg selv med de ulike hardhetsgradene av Miniband.

Firfotstående benløft med bøyd kne og Miniband.
Trener bakside lår, sete og rygg. Legg Miniband rundt knærne. Sett kneet du har stående i matta på Minibandet slik at du hindrer det i skli. Stå på alle fire.

Løft det ene benet, mens du holder kneet bøyd, til låret er i forlengelse av kroppen. Fra denne posisjonen senker du benet ca. 10 cm og løfter det igjen. Senk og løft noen ganger, før du gjentar øvelsen med motsatt ben. Merk: all bevegelse skal foregå i hoften. Utfordre deg selv med de ulike hardhetsgradene på Miniband.

Fraspark med Powerband. Trener fram- og bakside lår og sete. Stå på alle fire med et Powerband festet rundt det aktive beinet. Hold strikken med hånden på samme side.

Spark bakover ved å strekke ut i kne og hofte. Marker sluttposisjonen og vend tilbake til utgangsstilling før du gjentar. Utfordre deg selv med de ulike hardhetsgradene av Powerband.

Stående omvendt flyes med Miniband. Trener øvre del av rygg, skulder, og arm. Fest Miniband rundt underarmene. Stå med armene samlet foran brystet, med en liten bøy i albuene og tomlene pekende opp.

Trekk armen ut til siden og bakover så langt som mulig. Kjenn at skulderbladene trekkes mot hverandre, før du slipper rolig tilbake. Utfordre deg selv med de ulike hardhetsgradene på Miniband.

Knebøy med Miniband. Trener fram- og bakside lår og sete. Stå med hoftebredde avstand mellom bena og Miniband rundt knærne. Bøy deg ned til du har ca 90 grader i hofter og knær. Knær og tær peker rett frem.

Ha spenning i strikken hele tiden slik at du unngår at knærne faller inn mot midten. Skyv deg rolig opp til utgangsstilling igjen. Utfordre deg selv med de ulike hardhetsgradene på Miniband. Miniband er et godt arbeidsverktøy for PT’en i arbeidet med å justere en knebøy slik at knærne ikke faller innover.

Tricepsøvelse med Miniband. Trener bakside overarm. Ofte kalt Grevinnehenget! Sett den venstre hånda inn i Minibandet, og hold mot høyre skulder. 

Press den høyre hånden ned slik at armen strekkes helt ut. Gjenta øvelsen med den venstre armen nederst. Utfordre deg selv med de ulike hardhetsgradene av Miniband.

Sideliggende hofterotasjon med samlede føtter og Miniband. Trener sete og hofte. Sett Miniband rundt begge knærne. Ligg på siden og støtt hodet mot den ene hånden. Trekk benene litt imot deg slik at du har bøy i både knær og hofter.

Løft det øverste kneet og roter benet utover, mens du holder føttene samlet. Gjenta mot motsatt side. Utfordre deg selv med de ulike hardhetsgradene av Miniband.