Treningsprogram til PowerBand treningsstrikk

Treningsstrikker er en enkel og billig måte å gi musklene litt ekstra motstand når du ikke har tilgang på vekter og treningsapparater. Se våre øvelser med Powerband litt lengre ned på siden.

 

Powerband er en rund treningsstrikk med en diameter på 105 cm. Strikken finnes i 7 hardhetsgrader. De letteste strikkene brukes ofte for å gi hjelp og støtte i øvelser som chin-up. Tyngre treningsstrikker brukes ofte for å gi ekstra belastning ved benkepress, knebøy og markløftstrening. Medium og harde powerband kan også brukes som PT-bånd når to og to jobber sammen.

 

Produktanmeldelse

Powerband inngår som en svært sentral del av vår treningshverdag for Elverum håndball. Strikkene er anvendelige og lett tilgjengelige, utøverne kan selv ha dem i sin treningsbag. Det fine med powerband er at de kan brukes både til å belaste og til å avlaste. Som avlastning så kan en om en ønsker å gjøre f.eks. Nordic hamstring med avlastning feste strikken til ribbevegg/et festepunkt, og så ta den under armene og dermed få en avlastning i utførelsen av øvelsen.

Som belastning så kan en få større motstand i utførelsen av f.eks. utfall om en tar strikken rundt hoften og får en partner til å gå bak og holde igjen. At powerbandene finnes i ulik motstand gjør at de er veldig anvendelige i treningsarbeidet. De med minst motstand passer for skulderøvelser og unge utøvere, mens de med mest motstand passer godt for spillerne på vårt elitelag. En kan jobbe isolert med spesifikke ledd og muskler, og en kan jobbe idretts-spesifikt ved å legge til strikken som motstand på bevegelser en gjør i den idretten en utøver.

 

Thorsteinn Sigurjonsson , Fysisk trener Elverum Håndball herrer - Elite

Treningsøvelser med Powerband

Sittende roing med Powerband

Trener øvre del av rygg og skulder. Sitt på gulvet med tilnærmet strake ben.
Legg Powerband dobbelt, fest under føttene og hold en ende i hver hånd.

 

Trekk armene bakover og skrått oppover, slik at du til sist i bevegelsen har løftede albuer.
Senk tilbake og gjenta. Utfordre deg selv med ulike hardhetsgrader av Powerband.

Stående roing med Powerband

Trener rygg, arm og skulder. Fest Powerbandet
i noe fast eller få hjelp av en treningspartner. Stå med spredte ben og strake armer.

 

Trekk Powerbandet mot magen. Slipp langsomt tilbake. Utfordre deg selv med de ulike hardhetsgradene av Powerband.

Facepull/ Powerband trekk mot ansikt

Trener øvre del av rygg og skulder. Stå med strake armer og hold et smalt grep i ca ansiktshøyde. Len deg litt bakover og bøy lett i knærne.

 

Trekk Powerbandet mot ansiktet mens du fører albuene ut til siden og trekker skulderbladene sammen. Unngå å løfte skuldrene. Slipp rolig tilbake og gjenta. Utfordre deg selv med de ulike hardhetsgradene av Powerband.

«Stavtak» med Powerband

Trener rygg og skulder. Fest Powerbandet høyt. Hold armene strake ut fra kroppen og trekk armene bakover.

 

Slipp langsomt tilbake. Utfordre deg selv med de ulike hardhetsgradene av Powerband.

Synes du Push-up er for tungt eller for vanskelig?

Bruk Powerband til å hjelpe deg med å gjøre øvelsen enklere. 

 

Fest Powerbandet i noe fast over deg. Legg Powerbandet rundt magen og utfør en Push-up. Powerbandet gir deg mest støtte der du er svakest.

 

Stående brystpress med Powerband

Trener bryst og arm. Legg Powerband dobbelt, legg det bak på ryggen i brysthøyde.

 

Ta tak i hver ende og hold armene ut til siden, i ca brystnivå. Ha bøyde albuer og press armene fram, samtidig som armene strekkes fram.

Hip thrust med Powerband

Trener bakside lår og sete. Ligg på ryggen med bøyde knær. Plasser en strikk over hoftekammen og hold denne stramt med begge hender. Eller fest den rundt føttene slik Camilla har gjort.

 

Neste trinn i øvelsen er å heve bakenden slik at strikken strammes og gir motstand i bevegelsen. Stram rumpa før du senker deg ned igjen på gulvet. 

Chins/ kroppshev

er en øvelse mange ønsker å få til. Dette er en tung øvelse og det kan være greit å få hjelp av et Powerband i starten. Sett begge føttene i Powerband. Legg hendene rundt stanga med fingrene pekende mot deg. 

 

Ha strak kropp med rette armer. Trekk deg kontrollert opp til ansiktet er i høyde med stanga. Senk deg kontrollert ned igjen. Når du blir sterkere kan du velge å gå over til lettere Powerband.

Pull up/ kroppshev

er på mange måter den samme øvelsen som Chins. Det er grepet rundt stanga som er anderledes, fingrene peker fra deg. Sett begge føttene i Powerband. Legg hendene rundt stanga med fingrene pekende fra deg.

 

Ha strak kropp med rette armer. Trekk deg kontrollert opp til ansiktet er i høyde med stanga. Senk deg kontrollert ned igjen. Når du blir sterkere velger du et lettere Powerband, til du klarer øvelsen uten hjelp.

Pakke med Powerband Sett med 5 strikker
20%
Ikke på lager. Sendingsklar 21.06.2024 (estimert dato)
1 822,-
1 457,-

Har strikkene dine fått et hvitt voksaktig lag på seg?

Alle våre minibands og powerbands og strikker med håndtak er laget av naturgummi. Etterhvert som naturgummi er i kontakt med oksygen vil voksen i naturgummien trenge seg ut. Dette er en helt naturlig prosess! Om man vil, kan strikkene vaskes med dekkrens eller ved å la zalo sitte på og tørkes av etter en stund med fuktig klut. Men det viktigste er å dra i strikkene ofte og let etter sprekker og krakeleringer. Når de er kommet er strikkene modne for utskiftning!