KIN-BALL er en kanadisk lagsport som ble stiftet i 1986 med mål å kunne engasjere alle elever i en kroppsøvingstime.

Hvordan spille Kin-Ball?

KIN-BALL er en kanadisk lagsport som ble stiftet i 1986 med mål å kunne engasjere alle elever i en kroppsøvingstime.

 

 

Hva er Kin-ball?

KIN-BALL ® får fotfeste i stadig flere land og det fine med spillet er at det enkelt kan tilpasses til barne-, ungdom- og videregående skoler.
 

KIN-BALL® er den nye sporten som får pulsen opp og latteren fram. Den store og utradisjonelle størrelsen på ballen, samt spillets få og enkle regler, gjør at alle spillerne på banen er i aktivitet. Dette er med på å sidestille alle deltakerne uansett idrettslige erfaringer!

KIN-BALL ® handler om samarbeid, inkludering og fairplay. En kjempestor og meget lett ball er i sentrum av spillet som består av 3 lag, hvert lag med 4 spillere. Når ballen serves, skal alle på laget være i kontakt med ballen. Man bytter på å serve, slik at alle får delta.

 

Den store og utradisjonelle størrelsen på ballen, samt spillets få og enkle regler, gjør at alle spillerne på banen er i aktivitet.

Kin-ball kurs

 

Vi tilbyr introduksjonskurs i Kin-ball.
Ta kontakt med oss på
tlf 62 95 06 10 eller e-post info@klubben.no

KIN-BALL® Sport Utendørs 102 cm Kan brukes utendørs også om vinteren
5 på fjernlager. Forventet leveringstid 30 dager
2 999,-

Slik spiller du Kin-Ball

Kin-Ball spilles med forenklede spilleregler i barne- og ungdomsskolen, mens på videregående spiller men med ordinære spilleregler.

 

KIN-BALL spilles med tre lag med fire spillere. Hvert lag har sin farge. Den offisielle banestørrelsen er 21,40 x 21,40m. 

 

Utgangsposisjonen for serv er at de to andre lagene danner fire hjørner rundt laget som skal serve. En spiller fra hvert lag i hvert hjørne.

 

Før ballen serves, skal server rope OMNIKIN! – og fargen på ett av de andre lagene. Ballen skal serves slik at den har en oppadgående bevegelsesbane, og minimum 2 meter. Man kan slå eller dytte ballen med to hender. 

 

De tre andre på laget holder ballen oppe klar for serv. De fire på laget skifter på å serve. Om den samme spilleren server to ganger etter hverandre, teller det som feil og de to andre lagene får poeng. Laget må serve innen 10 sekunder, hvis ikke tildeles det laget en feil og poeng til de andre. Det er ikke tillatt å slå ballen ut av banen, eventuelt i veggen. 

 

Når et lag blir ropt opp, skal laget prøve å få tak i ballen før den rører bakken. Ballen kan fanges av en eller flere på laget med hvilken som helst kroppsdel. Så lenge det kun er èn eller to spillere som berører ballen, må laget flytte ballen til stedet de vil serve fra, men også huske på 10-sekundersregelen. I det den tredje spilleren berører ballen, må spillerne bare pivotere med ballen. 

 

Ved feil gis det poeng til de to andre lagene som ikke gjør feilen. Det laget som gjør feil server neste gang.

Hvordan spille Kin-Ball?

Se dette YouTub klippet for å få en introduksjon av hvordan Kin-Ball spilles.

Spilleregler til barne- og ungdomsskoler

KIN-BALL ® spilles med forenklede spilleregler i barne- og ungdsomsskoler.

Spilleregler til Videregående skoler

KIN-BALL ® spilles med ordinære spilleregler i videregående.

Slik blåser du opp en Kin-ball 

Ta en titt på dette YouTube klippet hvordan du skal blåse opp en Kin-ball med original blære (lateks) >>
 

Lateks er i likhet med ballonger, ikke et lufttett materiale. Luften vil trenge gjennom blæren og siden overflaten på en Omnikinball og en KIN-BALL er så stor vil den fort oppleves som slakk. Hvor fort den lekker luft er blant annet avhengig av hvordan blæren er lukket og temperatursvingninger.  Luft komprimeres i kulde, slik at ved utendørsbruk på vinteren, vil blæren miste luft raskere enn ved innebruk.

Slik blåser du opp en Kin-Ball

Ta en titt på dette YouTube klippet hvordan du skal blåse opp en Kin-ball med TPU-blære (lateksfri) >>
 

TPU-blære holder på lufta over lang tid, og er fri for lateks. Dette materialet er veldig slitesterkt og er perfekt for folk som er allergisk mot latex. Blæren kan også repareres og et lite reparasjonssett følger med blæren.

 

Hvordan reparere en TPU-blære

Ta en titt på dette YouTube klippet på hvordan du skal reparere en TPU-blære

Ta vare på Kin-Ballen

Anbefalingene fra produsenten av KIN-BALL er at de tømmes helt for luft mellom hver bruk for å forlenge levetiden på blæren. I likhet med ballonger, kan også lateksblærer sprekke og da særlig ved store temperatursvingninger i ballens lekemiljø.

 

KIN-BALL er dessverre også utsatt for å få grus/sand innenfor trekket (via blærehullet) slik at det kan også få blærer til å lekke luft raskere samt sprekke. Vær oppmerksom på dette når luften tømmes ut av ballen.

 

Vår leverandør anbefaler også at man kan drysse et lite lett lag med talkum inne i ballen, det skal kunne bidra til å opprettholde blærens elastisitet.