Gagaball

Morsomt og spennende "alle-mot-alle" ballspill som passer for alle aldre!

 

Gagaball er et spill med mange navn: Gaga, GagaBall, Ga-Ga , Oktoball….Spillet har fått sitt navn fra Hebraisk og oversettes best som «ta på». Gagaball er en variant av dodgeball og er enkelt å lære. Originale Gagaball spilles i en åttekantet grop og det er denne gropen man gjenskaper med nettet. Gagabanen ligner litt på en Pannabane men i motsetning til Panna spilles Gaga med hendene, ikke med føttene.

Gagaballen skal slås i bakkehøyde og her går det raskt unna. Den beste ballen for Gagaball er derfor en myk ball, enten skumball eller en luftfylt ball som Omnikin SIX ball.

Gaganettet holdes oppe av medspillerne som er stolpene. Dermed får du en veldig fleksibel bane som kan tas ned og settes opp hvor som helst og den kan flyttes fra sted til sted. Fordelen er at man slipper en fast installasjon i skolegården og minsker derfor vedlikehold. 

Gagaball spilleregler

 

 • Fem deltakere står inne i nettet og fungerer som stolper ved å strekke nettet i en sirkel / femkant med kroppen. Nederste kant på nettet bør være nedpå bakken og spillerne bør stille seg slik at nettet holdes stramt.
   
 • Resten av deltakerne går på innsiden av nettet slik at de står inne på banen. Når spillerne viser tegn til at de er klare til å starte, kaster en spiller ballen i luften og roper "Ga" ved første sprett og "Ga" igjen ved andre sprett, og ballen er da i spill. Målet er å slå/rulle ballen med hånda for å eliminere de andre motspillerne. Når ballen treffer en motspiller under midjen er spilleren ute og må stille seg utenfor nettet. Spilleren kan komme inn i spillet igjen om han/hun/hen fanger en ball fra sidelinjen.
   
 • Husk: Ballen må kun slås med hendene, den kan ikke bæres eller kastes, men slås med åpen hånd eller med knyttneven. Hver spiller som treffes av ballen under midjen enten direkte eller ved at den spretter på en spiller fra nettet er ute av spillet. Om ballen treffer spilleren over midjen er spilleren fortsatt med i spillet. Om ballen går ut av nettet elimineres den siste spilleren som berørte ballen.

 

 

 • Hvis en spiller fanger ballen før den spretter, blir spilleren som hadde den siste kontakten med ballen eliminert.
   
 • Når en spiller har slått til ballen må han vente til ballen treffer noen andre før han/hun/hen kan berøre ballen igjen. Denne regelen opphører når det er 2 spillere igjen, da kan en spiller slå ballen opptil tre ganger på rad. Ballen «nullstilles» når den treffer nettet og spilleren kan da slå til ballen igjen.
   
 • Gagaball er et alle mot alle spill. Om noen går sammen med en annen for å slå ut en tredjemann er ikke lov. Å «teame» opp eller sende pasninger til andre spillere er kun tillatt etter hvis det er spesifisert før spillet starter.
   
 • Det finnes mange variasjoner av spillereglene for Gagaball og det er ingenting i veien for å lage egne skole- eller klasseregler, men husk at det viktigste er å ha det gøy!