Spikeball kom til Norge for noen år tilbake og det tidligere ukjente spillet vokser i popularitet. Spikeball er et morsomt og raskt spill som er perfekt til strandlek, i parken eller i egen hage. Spillet krever raske føtter og et skarpt blikk og en lyst til å ha det gøy! 

 

Slik spiller du

Fire spillere deles inn i to lag. Spillerne stiller seg opp rundt spikeballnettet. Laget som starter slår ballen ned i nettet over til spillerne på motstanderlaget. De har da tre berøringer på seg før de må returnere ballen med et sprett mot nettet. Det er ingen faste plasser rundt spikeballnettet når kampen har startet, her er det bare å bevege seg rundt nettet. Når et lag ikke klarer å spille ballen tilbake blir det poeng på motstanderlaget og første lag som får 21 poeng har vunnet. 

2 VS 2

Lag A starter ved å slå ballen ned i nettet slik at det spretter opp mot lag B.

3 berøringer

Lagene har opptil tre berøringer (think bump, set, spike) for så å returnere ballen i nettet.

Spill 360

Etter serven kan spillerne bevege seg eller slå i hvilken som helst retning.

Scoring

Hvis et lag ikke kan returnere ballen i nettet med sine 3 berøringer, scorer motstanderen
1 poeng. Et skudd som treffer bakken, kanten på nettet, eller treffer nettet mer enn en gang gir også poeng til motstanderlaget. Første laget til 21 poeng vinner!

Spikeball 

I dette fartsfylte spillet server du ballen mot et nett på bakken - og prøver å finte bort motstanderlaget! Vi har tre ulike typer av Spikeball i vårt sortiment den original Spikeball pakken, Pro-versjonen og Spikeball for rookie som har større nett og ball. I tillegg fører vi Spikeballbuoy som gjør at du kan ta med deg Spikeball ut i vannet.

Spikeball: Lær det grunnleggende

I filmen ovenfor får du en enkel innføring i hvordan Spikeball spilles. 

Råd og triks for å bli bedre i spikeball!

 

Ikke stress med å alltid være best når du spiller! Det er nemlig ikke sånn du vinner! Utvid horisonten – finn nye folk å spille med slik at du får bryne deg på mange forskjellige måter å spille på. Dette gjør det enklere for deg å finne nye måter å spille på og du vil høyne kvaliteten på egne spilleevner. 


Utfordre den hånden som ikke er din vanlige kastehånd! Det enkleste er å bruke den hånda man skriver med fordi det er gjerne den hånden man er sterkest i. Derfor, øv deg på å kaste med din ikke-dominante hånd. Start med de små tingene som for eksempel å holde bestikket i venstre hånd når du spiser middag. En spikeballspiller er bare så god som som sin dårligste hånd.  


Øv deg på triks! Høres enkelt ut, men er noe av det vanskeligste å få til innen spikeball. Enkelt forklart: Aldri gjør det din motstander forventer at du skal gjøre. Spiller du i forsvar og motstanderen din leverer noen skikkelige harde smash, lat som at du tar et steg tilbake for å lure motstanderen til å ta et dropkast så kan du innkassere et poeng. 


Stup! Stup etter ballen og blås i om du får grønske på knærne. Å ofre seg for et kast er undervurdert i spikeball og kjennetegner en sann spikeball spiller. 

 

Slå ballen 100 ganger mot en vegg! Ved å gjentatte ganger smashe ballen lærer du deg hva som fungerer og hvor hardt du må slå for å få det ønskede resultatet i serven din. Hvilken som helst vegg fungerer fint til dette formålt så lenge det ikke er en pen innendørs hvit vegg som lett får merker av ballen. Det er ikke alltid populært hos husets eiere.

 

 

 

 

 

 

Tren på plassering og berøring! Ikke kraft. Om du studerer noen av de beste spikeballspillernes videoer på youtube ser du ikke at de bruker massiv kraft og slår til ballen alt de kan. Tvert i mot så slår de ballen når den er lav og gir den et lett dask. Plassering vil alltid slå kraft i spikeball.


Full innsats på slutten av spillet! Om du er en erfaren spikeballspiller så vet du at slutten av spillet er alltid mer intenst enn begynnelsen. Om du ikke har spilt mot motstanderlaget tidligere vil det alltid være en  periode i begynnelsen hvor dere studerer hverandres spillestiler og prøver å finne den beste taktikken for å dra i land seieren. Ikke mist fokus på slutten av spillet, vær tilstede mentalt slik at ikke fokus og seieren glipper! 


Ikke la deg bli puttet i bås. Ikke bli flink til en type slag slik at det blir kjennetegnet ditt. En god spikeballspiller har allround skills og lar motstanderne gjette på de neste trekkene. 


Vær nysgjerrig! Tenk strategisk og spør spillere som er bedre enn deg selv! Spikeball ser enkelt ut og på enkelte områder er det enkelt også, men er du en ivrig spiller vil du kunne se nyanser i spillet og det vil være områder hvor det er muligheter å legge en god strategi. Utfordre deg selv!

Spill på alle underlag! Gress, sand, asfalt, gulv…. Lær deg å bli god til å spille på alle slags underlag om du tar spillet på alvor. 


Finn deg en lagkamerat! En treningskompis som også har lyst til å bli bedre til å spille spikeball skal man ikke kimse av! Sammen kan dere bryne dere på hverandre, støtte og heie på hverandre.