Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.

Frisbeegolf

Se vårt utvalg av Frisbeegolf produkter

FRISBEEGOLF
Fribeegolf blir en stadig mer populær aktivitet. Man kan lage en Frisbeegolfbane i alle mulige terreng. Frisbeegolf gir mennesker i alle aldre med alle utgangspunkt en mulighet til mestring. Det er en aktuell sport som kombinerer fysisk aktivitet, sosialt samspill og friluftsliv.

 

Fribeegolf er også en populær aktivitet til skoler. Man lager ofte en egen Frisbeegolfbane i skogsterreng eller lignende. Frisbeegolf gir også de idrettssvake mulighet til mestring.

Utstyr
Frisbeen som blir brukt i frisbeegolf er mindre, hardere og tyngre enn den typen vi vanligvis bruker. Det finnes tre forskjellige typer: «putter», «middelrange» og «driver». Typen man bruker avhenger av hvordan og hvor langt man skal sende platen. Kurven man bruker, er en metallkonstruksjon og består av en rund sirkel hvor det henger kjettinger ned i fra, kjettingene bremser frisbeen og den vil da falle ned i kurven. Det finnes både mål som er permanente som monteres i bakken samt mobile mål som er egnet til pakke med seg og dermed litt nettere i utførelsen.

 

Hvordan spiller man? 
Frisbeegolf spilles som vanlig golf. Her bruker du en frisbee i stedet for ball og kølle. En frisbeegolfbane består vanligvis av 9, 12 eller 18 fribeegolfmål. 18 frisbeegolfmål krever større ressurser i form av areal og økonomi, det kan derfor være en ide å supplere antall mål ved å bruke lyktestolper, trær, søppelbøtter og lignende som du i tillegg kan treffe. 

 

Tilpass banen etter ferdighetene til spillerne. De fleste bør klare postene på 2-4 kast. En passende avstand for nybegynnere er 50 – 100 meter. I konkurranser er avstandene gjerne 70 – 200 meter.

 

Varier utfordringene på banen slik at spillerne må bruke forskjellig kast. Du kan for eksempel lage et ”mandatory” dvs. naturlige hindringer. Spillerne må da for eksempel kaste på en bestemt side av et tre, mellom to trær eller lignende for å tvinge frem et annet kast og lage flere utfordringer.

 

Du kaster fra et oppmerket utkaststed. Målet er å bruke færrest mulig kast til du treffer kurven.

 

Underveis i spillet er det alltid den spilleren som er lengst fra kurven som skal kaste først, dette er av sikkerhetsmessige årsaker. Man kaster vanligvis fra det stedet frisbeen landet. Hvis frisbeen lander i et tre, busk eller annen gjenstand på veien skal neste kast tas rett under eller så tett ved frisbeen befinner seg, (dette gir ingen trekk i poeng eller antall kast).


Tilrettelegging av spillet: 

For å gjøre det mulig at spillere på ulikt nivå spiller sammen kan man innføre at man har individuelle antall forsøk pr kurv. Man kan spille «pargolf» hvor flere spillere er på lag og hvor det beste kastet gjelder og blir brukt som utgangspunkt for neste kast. Man kan også kaste annenhvert kast og at alle kastene teller. Det er mange måter å tilpasse og utføre spillet på, prøv forskjellige varianter ut for å finne ut hva som passer best for deg. 

 

Les mer om reglene fra Norges Frisbeeforbund finner du her.

Se vårt utvalg av Frisbeegolf produkter