Hvordan velge riktig badedrakt?

Mange kvier seg for å prøve badetøy og ser det som en skikkelig prøvelse å finne passende svømmetøy. Hva skal man velge? Hvilke farger, snitt og mønster passer min kroppsfasong? Vi syns at alle skal bruke det badetøyet de har lyst til på, men det finnes noen retningslinjer som kan gjøre det litt enklere for deg å velge badedrakt.

 

Litt ekstra du vil skjule?
MØNSTER! Asymmetriske mønstre kan virke slankende, det samme gjelder for vertikale striper. Masse mønster tar oppmerksomheten bort fra områdene man ikke vil fremheve. Et godt tips er å huske på at mørke farger forminsker og lyse farger fremhever. Se gjerne etter en bikinibukse med høyt liv som kan holde inn magen.


Sjekk Speedos Sculpture serie eller Zoggs Swim Shapes. Dette er badedrakter som nærmest er skreddersydd ! Draktene er sydd i et mykt og komfortabelt materiale som holder lenge på fargene. Badedrakten i disse seriene har også innebygd bryststøtte og et støttende magepanel for å kunne gi en løftende og strammende effekt. Stroppene i serien kan justeres for en optimal passform. Draktene kommer i en rekke modeller og størrelser.


Korte bein?
Da vil vi anbefale drakter eller bikinibukser med høy skjæring. Høy skjæring virker forlengende på beina. Styr unna vertikale striper, hipsters, shorts og modeller med litt bein på da dette kan gi illusjonen om kortere bein.

Atletisk figur?
Drakter med frynser og rysjing kan hjelpe med å skape en optisk illusjon av kurver. Har du en lang overkropp bør du styre unna hele badedrakter og heller gå for en bikini med detaljer ved hoftene og ved bystelinjen. Triangel topper er perfekt for å bryte opp rette linjer og skape en illusjon av kurver. Unngå bandeaus topper – de kan gjøre at du ser litt flat ut.

 

Små pupper?
Halterneck er supert for å gi en illusjon av større pupper. Se etter drakter og bikinitopper med push up effekt og bryststøtte

 

Store pupper?
Store bryster trenger ekstra støtte. Se etter topper med brede stropper og spiler. Halterneck er også en god modell for deg. Se etter halterneckmodeller som kan knytes rundt halsen og bak på ryggen for å få en tilpasset passform. Frynser eller belter på underdelen om du går for en bikini kan hjelpe med å balansere fasongen.

Gravid?

Hadde det ikke vært fint å ha en badedrakt som vokser sammen med deg og barnet? Da er gravidbadedrakten Hayman Maternity valget for deg. 

Burkini - Modesty suit

Burkini eller modesty suit er en heldekkende badedrakt for kvinner som ønsker å dekke til kroppen og håret. Badedrakten dekker hele kroppen unntatt ansiktet, hendene og føttene, samtidig som den er behagelig å svømme i.

Badedrakter - Rygger

Det finnes mange forskjellige rygger på badedrakter, men hva er egentlig forskjellen mellom dem?
Her finner du en oversikt på de ulike typene >>

Badetøy - Stofftyper

Hvilket badetøystoff som er best for deg er for det første avhengig av hvor ofte du svømmer i klor- og eller saltvann. 
Her finner du en oversikt på de ulike stofftypene >>

Hvordan ta vare på ditt badetøy

Hvordan ta vare på ditt badetøy?

Vanlige årsaker til forringelse av badetøy er at de utsettes for kjemikalier som klor, solkrem, parfyme, deodorant, solbruningsprodukter og svette som kan føre til flekker og at badetøyets kvalitet forringes. Vær miljøbevisst - ta vare på ditt badetøy.

 

  • Følg alltid vaskeanvisningen på badetøyet
  • Skyll badetøyet i kaldt rennende vann etter hver bruk
  • Maskinvask på 30o
  • Ikke bruk blekemidler og skyllemiddel
  • Ikke bruk tørketrommel 
  • Unngå å oppbevare vått badetøy i lengre tid
  • Unngå kontakt med grove overflater slik som f.eks bassengkanter
  • Unngå langvarig eksponering for sollys og tørking i direkte solskinn,  da kan fargene falme