Hvordan velge riktig badedrakt?

Mange kvier seg for å prøve badetøy og ser det som en skikkelig prøvelse å finne passende svømmetøy. Hva skal man velge? Hvilke farger, snitt og mønster passer min kroppsfasong?


Vi syns at alle skal bruke det badetøyet de har lyst til på stranda, men det finnes noen retningslinjer som kan gjøre det litt enklere for deg å velge badedrakt.

 

Badedrakt med shaping-effekt

Både Speedo og Zoggs lager badedrakter med shaping-effekt som holder inn og former kroppen din. Dette er det nærmeste man kommer en skreddersydd badedrakt. Materiale som er valgt er mykt og komforbatelt og holder lenge på fargene. Det finnes flere ulike modeller med ulik grad av shaping-effekt. Noen modeller har innebygd bryststøtte og et støttende magepanel for å kunne gi en løftende og strammende effekt, mens andre kun har bryststøtte. Se under produktbeskrivelsen på drakten hvilke shaping egenskaper drakten har. Se alle våre badedrakter med shaping-effekt her.

 

Store bryst?

Store bryster trenger ekstra støtte. Badedrakter med padding og brystfor gir god støtte og løft samtidig som det gir en fin fasong. Brede og justerbare stropper vil gi deg mer komfort og avlastning. Drakter hvor det er mulig å ta av stroppene for å slippe solskille er også et alternativ uten at det går på bekosning av støtten. Halterneck er også en god modell for deg. 

 

Små bryst?

Kvinner med mindre bryst kan stort sett velge det meste når det kommer til badedrakter. Dersom man ønsker å skape en illusjon av mer volum er Halterneck et godt valg. Se etter drakter og bikinitopper med brystinnlegg.

 

Mye mage?

Dersom du ønsker å kamuflere magen kan du velge en badedrakt med shaping-effekt. Mønster kan virke slankende, det samme gjelder vertikale striper. For å flytte fokuset vekk fra magen kan du også teste ut lavere utringing. Et godt tips er å huske på at mørke farger forminsker. 

 

Valker på ryggen?

Har du valker på ryggen som du ikke ønsker å vise fram, finnes det mange flotte badedrakter som dekker hele magen og ryggen. Modeller som Scoopback og Adjustable Scoopback er fine drakter som dekker ryggen godt.

 

Korte eller lange bein?

Dersom du ønsker å forlenge bena dine anbefaler vi badedrakter og bikinibukser med høy skjæring. Har du derimot lange ben kan du velge badedrakter/bikinibuske med lav skjæring som dekker mer av hud, og dermed gjør at bena ser litt kortere ut.

 

Gravid?

Hadde det ikke vært fint å ha en badedrakt som vokser sammen med deg og barnet? Da er gravidbadedrakten Hayman Maternity valget for deg. 

 

Burkini - Heldekkende badedrakt - Modesty suit

Burkini eller modesty suit er en heldekkende badedrakt for kvinner som ønsker å dekke til kroppen og håret. Badedrakten dekker hele kroppen unntatt ansiktet, hendene og føttene, samtidig som den er behagelig å svømme i.