Zoggs Ecolast™ from waste to wear

Plast er i ferd med å bli et av våre største miljøproblemer. Hvert år havner 6,4 millioner tonn søppel i verdens hav. Mellom 70 og 80 prosent av dette er plast. Kaster du plastflasker, en isoporplate eller annen plast i sjøen, brytes det ikke ned til jord. Istedet blir ditt avtall til tusenvis av små biter som fugler og fisker tror er mat.

 

Ca  12,7 millioner tonn plastsøppel havner i våre hav hvert år. Forurensning fra plast, mikroplast og fiskenett skader det marine liv. Fiskegarn er en av de verste synderne, det tar over 600 år før et fiskegarn går i oppløsning.


Hos vår leverandør Zoggs har de en helt egen forkjærlighet for havet. Zoggs ønsker å beskytte vår verden for fremtiden og vil bidra med å forbedre avfallet som havner i verdenshavene.


DO GOOD

Zoggs sine ECOLAST ™ badedrakter begynner sitt liv som plastavfall som ellers ville forårsaket skade på planeten, havene og det marine livet. Forlatte fiskenett og tepper (som også tar hundrevis av år å nedbryte) og industriavfall tas opp fra havene og søppeldeponier og foredles gjennom ulike tiltak og prosjekter som ECONYL® Reclaiming Program, The Healthy Seas-initiativet og Net- Works ™. (DO GOOD)

FEEL GOOD

Når fiskenettene er rengjort og revet, begynner regenereringsprosessen. Ved ECONYL®-depolymeriseringsanlegget går det ferdige avfallet tilbake til et råmateriale hvor det omdannes til Nylon 6-polymerer som brukes til å produsere ECONYL®-garnet. Garnet er laget av 100% regenerert avfall og fungerer like bra som alt annet nylongarn som er produsert ved hjelp av råolje. (FEEL GOOD)

LOOK GOOD

ECOLAST™ stoffet er laget med 78% ECONYL®-garn og 22% LYCRA® XTRA LIFE ™ for et mykt, komfortabelt bademateriale med høy ytelse. Materialet er grundig testet, også opp mot konkurrerende materialer. ECOLAST viste seg å overgå alle andre materialer og det var 15 ganger mer motstandsdyktig mot klor enn vanlig badetøy. (LOOK GOOD)


Zoggs donerer også 10% av fortjenesten fra salget av ECOLAST™ badetøy til en organisasjon som hjelper havene.