Håndballtrening med Bungee Training

Bungee-Training er et enkelt, funksjonelt og morsomt treningskonsept som gir deg variasjon i håndballtreningen.

Håndballtrening med Bungeestrikk er en god trening for intervall/styrke, er motiverende, trenger liten plass, og trener har god oversikt. Lett å motivere hverandre til å ta i slik at treningen blir effektiv. 

 

Med Bungee Duo får du en komplett treningsøkt som utfordrer utholdenhet, hurtighet, spenst og styrke - der hele kroppen - og hodet - blir involvert. Man trener mye eksentrisk (holde igjen/bremse bevegelse), noe som er både skadeforebyggende og unikt i en treningsform som dette. Treningsformen er godt egnet for håndball, der hurtighet og høy intensitet er viktige egenskaper hos en håndballspiller. 

 

En annen stor fordel er at du kan trene hvor som helst, inne og ute, det eneste du trenger er et forankringspunkt, som for eksempel et tre, en stolpe eller liknende. 

 

Bungee Trainer kommer i tre nivåer av motstand: Medium strikk gir stor motstand og egner seg best for voksne. Light har mindre motstand og egner seg for barn. Bungee Athlete er for profesjonelle indrettsutøvere og har enda tøffere motstand - passer best til godt trente mennesker. 

Håndballspesifikke øvelser med Bungeestrikk

Det er utarbeidet en rekke instruksjonfilmer på håndballspesifikke øvelser med Bungeestrikk - filmene finner du her.  I tillegg til Bungeestrikk brukes det markeringstallerkner i disse filmene.

Løp fremover med Bungee strikken rundt hofta og utfør en eksplosiv venstre-høyre finte. Bruk gjerne en markør slik at du løper til samme sted/får lik motstand i hvert drag. Avslutt med å imitere et skudd. Fokuser på stabil kjerne. Utfør 12 - 15 drag og kjør gjerne annenhver gang/intervall med en partner

Stå stødig med rak rygg, Bungee håndtak i hånden og ryggen til festepunktet. Jobb med stabil arm, bøyd albue, i skudd bevegelse stødig framover - stopp - hold overkroppen stødig hele vegen. Husk - hold igjen Bungee strikken i bakover bevegelsen til utgangsposisjon og gjenta skuddøvelsen forfra. Bytt arm og gjør samme øvelse etter 6 - 8 drag, gjenta 3 repetisjoner på hver side og bytt deretter øvelse. Fokus på skuldermuskulatur og stabil kjerne

Stå med Bungee strikken festet rundt hofta og siden til festepunktet. Jobb sidelengs i små steg til du blir ustødig/dratt tilbake - stopp - hold overkroppen stødig hele vegen og beveg deg kontrollert tilbake på samme måte til startposisjon og gjenta. Snu deg og gjør samme øvelse andre veien etter 6 - 8 drag, gjenta 3 repetisjoner på hver side og bytt deretter øvelse. Fokus-underkropp/kjerne

Fest det ene Bungee håndtaket rundt ankelen og stå med ryggen mot festepunktet. Utfør et utfall-steg bakover og trekk deretter kneet opp foran brystet med rak kropp. Jobb kontrollert bakover og mer eksplosivt på vei opp.

Løp fremover med Bungee strikken rundt hofta og avslutt med et vertikalt blokkhopp i enden. Sats og land på to føtter og sørg for full ekstensjon i hofta.

Fest Bungee håndtakene rundt underarmene og stå med ryggen mot festepunktet. Hold armene ut til siden med 90 grader i albueleddet. Utfør alternerende utfall forover med armene i samme posisjon hele veien. Fokuser på å holde skuldrene stabile og sterke og overkroppen oppreist.

Ha Bungee strikken rundt hofta og siden mot festepunktet. Øvelsen gjøres fra begge sider. Jobb hurtig frem og tilbake og imiter et hoppskudd der du løper frem satser på ett ben. Hold høyt tempo og kvalitet på bevegelsen. Utfør 10 - 12 repetisjoner i hver retning.

Ligg på magen med håndtakene festet rundt anklene og hodet pekende vekk fra festepunktet. Flex foten og trekk helene alternerende mot setet. Senk foten kontrollert ned igjen mot bakken.