Treningsstrikk med håndtak

Egner seg fint til hjemmetrening, og er mye brukt i gruppetrening.

 

Treningsstrikk med håndtak - Dette er den mest kjente treningsstrikken. Egner seg fint til hjemmetrening, og er mye brukt i gruppetrening. Strikken finnes i 4 hardhetsgrader. Er du usikker på valg av motstand, kan det være lurt å velge to hardhetsgrader slik at du får et større spekter. Denne type treningsstrikk finnes også med forsterkning. Forsterkningen er et nylonstykke midt på strikken som gjør den mer egnet hvis du utfører øvelser hvor du står på strikken.

Hvorfor blir treningsstrikken min hvit?

Har strikkene dine fått et hvitt voksaktig lag på seg? Det betyr ikke at de er ubrukelige. Alle våre minibands og powerbands og strikker med håndtak er laget av naturgummi. Etterhvert som naturgummi er i kontakt med oksygen vil voksen i naturgummien trenge seg ut. Dette er en helt naturlig prosess! Om man vil, kan strikkene vaskes med dekkrens eller ved å la zalo sitte på og tørkes av etter en stund med fuktig klut. Men det viktigste er å dra i strikkene ofte og let etter sprekker og krakeleringer. Når de er kommet er strikkene modne for utskiftning!

Treningsprogram for treningsstrikk med håndtak

Stående sidehev med Treningsstrikk

Trener skulder. Fest midten av Treningsstrikk under føttene. Stå med armene ned langs siden og et håndtak i hver hånd.

 

Vend håndflatene inn mot deg. Løft armene ut til siden og opp til de er vannrette. Utfordre deg selv med de ulike hardhetsgradene av Treningsstrikk.

Stående roing med Treningsstrikk

Trener rygg, arm og skulder. Fest Treningsstrikk i noe fast eller få hjelp av en treningspartner. Stå med spredte ben og strake armer. 

 

Trekk Treningsstrikk mot magen. Slipp langsomt tilbake. Utfordre deg selv med de ulike hardhetsgradene av Treningsstrikk.

Stående brystpress med Treningsstrikk

Trener bryst og armer. Fest Treningsstrikk i ca brysthøyde. Stå med ryggen mot og hold armene ut til siden, i ca brystnivå.

 

Strekk armene frem mens du drar med deg strikken i bevegelsen før du kontrollert tar armene tilbake til utgangspunktet.  

Good morning med Treningsstrikk

Trener bakside lår og sete. Stå med skulderbredde mellom føttene. Fest treningsstrikk under føttene. 

 

Ha kroppsvekten i hæl, og med rett rygg før hoftene bakover mens du senker brystet mot gulvet. Stopp når overkroppen er vannrett og start oppadgående bevegelse ved å presse hofta fram.

Skulderpress med Treningsstrikk

Trener skulder og overarm. Plasser midten av Treningsstrikk under føttene. Stå med bøyde albuer med tomlene pekende oppover. 

 

Før armene oppover til albuene er helt strake. Senk rolig tilbake til utgangsstilling og gjenta. Utfordre deg selv med de ulike hardhetsgradene av Treningsstrikk.

Stående bicepscurl med Treningsstrikk

Trener framside overarm. Fest midten av Treningsstrikk under føttene og stå med et håndtak i hver hånd.

 

Hold albuene i ro og trekk håndtakene opp mot skuldrene. Senk langsomt tilbake. Utfordre deg selv med de ulike hardhetsgradene av Treningsstrikk.

Stående tricepspress med Treningsstrikk

Trener bakside overarm. Stå med en eller begge føttene  midt på Treningsstrikk. 

 

Hendene bak hodet og press hendene opp til rette armer. Senk  deretter kontrollert tilbake til startstilling. Utfordre deg selv med de ulike hardhetsgradene av Treningsstrikk.

Sittende roing med Treningsstrikk

Trener øvre del av rygg, skulder og armer. Sitt på gulvet med tilnærmet strake ben. Legg midten av Treningsstrikk under føttene og hold en ende i hver hånd. 

 

Trekk armene bakover og skrått oppover, slik at du til sist i bevegelsen har løftede albuer. Senk tilbake og gjenta. Utfordre deg selv med ulike hardhetsgrader av Treningsstrikk.