Hvordan spille Street Racket?

Anyone – anytime – anywhere er nøkkelordene for Street Racket. Spillet har minimalt med regler og utstyr – dette er racketsporten som er laget for å engasjere flest mulig!

Det var et forsøk på å introdusere bordtennis til øya Dominica som førte til at sporten Street Racket ble født! Det var få bordtennisbord å oppdrive på øya og løsningen ble å tegne omrisset av bordtennisbordet på bakken. Denne løsningen fungerte fint og ble så tatt med til Sveits hvor racket sporten ble utviklet videre til den varianten vi kjenner i dag.

 

Tegn opp en bane med kritt og du kan straks sette i gang med å spille Street Racket!

 

 

Spilleregler

Spillet er utviklet med så få regler som mulig, dette for å gjøre det enkelt og forståelig for alle slik at man raskt kan komme igang med spillet.

 

To hovedregler

Spillets to hovedregler er:  Ballen skal slås oppover og ingen volley.

 

Disse to reglene er hovedelementene i Street Racket. Fokuset er ballkontroll, lange ballvekslinger og å fremme hånd-øye koordinasjonen. 

 

Street Racket er et spill for alle, uansett alder og kjønn.

 

Serve og retur

Før kampen starter trekker spillerne lodd om serven og banesiden, evt kan dette avgjøres med stein-saks-papir.

 

Du kan spille ballen rett ut fra hånden eller du kan sprette den i bakken før du slår ballen. Ballen skal slås oppover eller i en horisontalt linje over til motstanderens banehalvdel. Ballen må sprette i feltet til motspilleren før den returneres. Volley er ikke tillatt ved retur av serve. Vinneren av ett poeng starter med å serve i neste omgang. Det byttes side ved hvert sett. 

 

Plassering

En spiller kan stå hvor hen vil under settet. Men det er ett unntak: Ved serve må spilleren ikke berøre den midterste delen/midterste ruten i spillefeltet. 

Poeng

Spiller A prøver å score i ruten til spiller B og omvendt. Hvis ballen spilt av spiller A lander utenfor målområdet/ruten til spiller B (eller i midtsonen), vinner spiller B poenget. Ballen må sprette i motstanderens rute én gang (og kun én gang) før den spilles tilbake. To sprett i bakken regnes som feil. Hvis ballen berører linjene til en målsone, er ballen gyldig. For alle slag må ballen bevege seg oppover eller horisontalt . Hvis ballen spilles nedover tildeles poenget til motstanderen. 

 

Vinneren av en omgang får ett poeng. Spilleren som får 11 poeng først vinner settet. Normalt er det "best av fem" som vinner kampen, inntil en spiller har vunnet tre sett.

 

 

Banen

Den karakteristiske banen (bestående av ruter) kan enten tegnes på gulvet (med f.eks. kritt eller maling) eller markeres på annen måte avhengig av om du skal spille inne- eller utendørs.

 

En standard bane består av tre ruter av samme størrelse. Anbefalt størrelse og turneringsstørrelse er: 2 meter per kvadrat - totalstørrelse 2 x 6 meter for en enkelt bane. Banen kan selvfølgelig skaleres opp og ned avhengig av spilleområdet man har til rådighet. Større bane betyr mer og større bevegelse/intensitet, mindre baner trener i økende grad finmotorikk og ballkontroll.

 

Den midterste ruten erstatter nettet. Dette betyr at du slipper å sette opp/ ta ned nett. Det er bare å tegne opp banen og spille!

Andre baner og treningsvarianter

I tillegg til enkeltbanen er det også flere standardbaner som crossbanen, veggbanen og XL banen. Med disse 4 banene er det utviklet mer enn  400 treningsvarianter, og opptil 30 personer kan spille samtidig.

 

Du kan spille single, double og rotasjonsspill - Antall varianter er uendelig!