Barn som spiller Fotballkrokket i kroppsøvingstimen innendørs

Fotballkrokket:

Gøy for barn og perfekt for kroppsøvingstimen eller fotballtreningen

Fotballkrokket er en morsom og engasjerende aktivitet somhar blitt stadig mer populær bland barn og ungdommer. Dette tipset vil gi deg svar på hva Fotballkrokket er, hvorfor det er så gøy for barn, og hvorfor det passer perfekt inn i kroppsøvingstimen eller forballtreningen. Enten du er kroppsøvingslærer, aktivitetsleder eller trener, vil du finne verdifull informasjon her. 

Fotballkrokket kombinerer to kjente aktiviteter, fotball og krokket, for å skape en unik og utfordrende aktivitet. I Fotballkrokket bruker spillerne fotbal i stedet for de vanlige krokettballene og beina istedenfor krokettkøller. Målet er å sparke fotballen gjennom en serie små porter og til slutt treffe en sentral målstrek. Dette krever presisjon, konsentrasjon og strageti, og det gir barna en flott mulighet til å utvikle sine ferdigheter i kroppsøvingstimen eller i fotballtreningen.

 

  • Fotball: Fotballkrokket bruker en fotball i stedet for krokettballer, noe som gjør spillet mer tilgjengelig for barn.
  • Gøy for barn: Barn elsker utfordringen og konkurransen i Fotballkrokket, og det gir dem en morsom måte å være aktive på.
  • Perfekt i kroppsøvingstimen: Fotballkrokket er ideelt for kroppsøvingstimer, da det fremmer fysisk aktivitet, samarbeid og koordinasjon.
  • Tilfører noe nytt: Introduksjonen av Fotballkrokket til kroppsøvingstimene tilfører variasjon til undervisningen.

Fotballkrokket kan spilles med poeng, første mann rundt banen eller på tid. Del opp i lag eller spill enkeltvis, bli enig om banen og spillets regler og spark i gang.

 

Sett opp krokketbanen som om man skulle spille vanlig krokket, eller prøv en ny vri og sett opp banen som man ønsker – det forutsetter da at man blir enige om rekkefølgen man skal sparke ballen igjennom bøylene på før spillet starter. Hvert lag eller spiller får utdelt hver sin ball. 

Slå kron eller mynt om hvem som starter først. Når det er bestemt, kan spillet starte og første laget skal da sparke ballen gjennom banen i den rekkefølgen man har blitt enig om. Klarer man å sparke ballen gjennom bøylen får man et ekstra spark. Man får også et ekstra spark om man treffer ballen til motstanderen på veien gjennom bøylen.

TIPS!

Fyll plastføttene med sand eller vann, dette gjør at hinderet står stødigere.