Elverum Håndball tester våre produkter

Vi er stolte over å samarbeide med et lag med så solide meritter: Elverum håndball er tre ganger seriemestre, to ganger cup vinnere og ti ganger sluttspillmestere! De har testet en rekke av våre produkter og her er deres erfaringer.  

Kasteteknikk er viktig i håndball

Børge Lund - hovedtrener for Elverum håndball og trener på Norges herrelandslag i håndball sverger til Dragonskinballer når de skal lære de yngre håndballspillerne kasteteknikk. Se/hør hva Børge Lund har å si om dragonskinballene og hvorfor disse er perfekte å bruke under håndballtreningen. 

 

"Det er viktig å ha en ball som passer hånda di - slik at du får armen opp og du klarer å bruke albue og håndledd riktig, det er for meg viktigere enn å ha en ball som er tilpasset alder."

 

Børge Lund - Hovedtrener Elverum håndball

 

Airex balansepute Cloud | Myk

Vi bruker balanseputen i rehabilitering og skadeforebyggende trening. Passer veldig godt inn med tanke på rehabilitering av spillere som har fått ankelovertråkk og i fasen "retur til idrett". Da kan en utfordre spilleren innenfor kontrollerte rammer samtidig som en får utfordre balanse, koordinasjon og leddstabilitet (proprioseptiv trening). Cloud er en veldig myk balansepute som utfordrer styrke og stabilitet i større grad enn Solid og Elite, og kan derfor være ypperlig for å tilrettelegge for mer utfordrende øvelser.

 

Se produkt >>

Airex balansepute Solid

Balansepute med fastere kjerne og hardere skum. Passer veldig godt inn med tanke på rehabilitering av spillere som har fått ankelovertråkk og i fasen "retur til idrett". Denne balanseputen (Solid) er ganske fast som gjør den godt egnet til å begynne med. Da kan en utfordre spilleren innenfor kontrollerte rammer samtidig som en får utfordre balanse, koordinasjon og leddstabilitet (proprioseptiv trening). Når spilleren så gjenvinner mer styrke og stabilitet kan en velge andre balanseputer med andre kvaliteter, f.eks. Airex Elite-

 

Se produkt >>

Airex balansepute Elite

Vi bruker balanseputen i rehabilitering og skadeforebyggende trening. Passer veldig godt inn med tanke på rehabilitering av spillere som har fått ankelovertråkk og i fasen "retur til idrett". Denne balanseputen (Elite) passer godt som et tillegg til Airex Solid.

 

Se produkt >>

Airex balansepute MINI

Vi bruker balanseputen i rehabilitering og skadeforebyggende trening. Passer veldig godt inn med tanke på rehabilitering av spillere som har fått ankelovertråkk og i fasen "retur til idrett". Størrelsen på denne balanseputen gjøre at den er enkel å frakte med seg i treningsbagen. Det øker sannsynligheten for at utøveren bruker puten i sin terninghverdag.

 

Se produkt >>

Powerband med forskjellig motstand

Powerband inngår som en svært sentral del av vår treningshverdag for Elverum håndball. Strikkene er anvendelige og lett tilgjengelige, utøverne kan selv ha dem i sin treningsbag. Det fine med powerband er at de kan brukes både til å belaste og til å avlaste. Som avlastning så kan en om en ønsker å gjøre f.e.ks. Nordic hamstring med avlastning feste strikken til ribbevegg/et festepunkt, og så ta den under armene og dermed få en avlastning i utførelsen av øvelsen. Som belastning så kan en få større motstand i utførelsen av f.eks. utfall om en tar strikken rundt hoften og får en partner til å gå bak og holde igjen. At powerbandene finnes i ulik motstand gjør at de er veldig anvendelige i treningsarbeidet. De med minst motstand passer for skulderøvelser og unge utøvere, mens de med mest motstand passer godt for spillerne på vårt elitelag. En kan jobbe isolert med spesifikke ledd og muskler, og en kan jobbe idretts-spesifikt ved å legge til strikken som motstand på bevegelser en gjør i den idretten en utøver.

 

Se produkt >>

Flexi-Bar

Håndball stiller store krav til skuldermuskulatur. Vår erfaring med Flexi-Bar er at det er et hjelpemiddel som bidrar til at vi på en enkel måte kan rette fokus mot skulderstabilitet og skulderkontroll. Ved å utfordre propriosepsjon og refleksiv kontroll gjør dette at vi i større grad klare å beholde god skulderhelse hos våre spillere. Flexi-Bar inngår derfor som et viktig virkemiddel i vår treninghverdag. Vi bruker flexi-Bar i rehabilitering og skadeforebyggende trening. Spillerne bruker dette som en del av oppvarmingen, og underveis i økten når det er pauser.

 

Se produkt >>

Indiaca Play Fjærball

Dette produktet passer veldig godt for barn og nybegynner da den er myk, lett og gir et godt grep. Det større mulighet for trygghet og mestring, noe som vil bidra til høyere aktivitet og større utvikling. At dette er en ball med mange iboende kvaliteter er også et pre. På elitelaget kan vi bruke ballen for å skape mer variasjon all den treningen som må legges ned for å lykkes. I noen perioder anvender vi ballen i lekpregede aktiviteter som f.eks. mini-håndball, kanonball og stikkball. Vi anbefaler derfor denne ballen som et tillegg til den vanlige håndballen.

 

Se produkt >>

Miniband - Kort rund treningsstrikk

Jeg er tilhenger av utstyr som gjør trening mer tilgjengelig. Minibands er et enkelt verktøy som hver enkelt idrettsutøver kan ha i sin treningsbag eller som en kan bruke i sin hjemmetrening. Med dem kan en på en enkel måte rette fokus mot spesifikke ledd og muskler, og da spesielt rumpe og lår. Det er ulik motstand i strikkene og en kan da en "vokser ifra" en motstand velge neste nivå, eventuelt bruke to. Miniband er også et fint verktøy for å øke bevisstheten om leddposisjon, f.eks. for å hindre at knærne faller innover ved at en har en strikk rundt knærne da en kjøre knebøy med oppgave om å holde spennet i strikken under hele utøvelsen.

 

Se produkt >>