Balansebom - en kjøpsguide!

Alt du trenger å vite om våre balansebommer!

Turn på balansebom er en utfordrende disiplin som er forbeholdt kvinner i konkurranser på olympisk nivå. De akrobatiske øvelsene på den smale overflaten på bommen krever høy grad av balanse, kroppsbeherskelse, fleksibilitet, mot og retningssans. Samtidig trenes også konsentrasjonsevnen. Derfor er enkle øvelser på balansebom også godt egnet for gym i skolen. I barns gymnastikk gir balansebommen mange lekne muligheter til å trene balansen. Vi gir deg tipsene du trenger for at du skal få kjøpt den riktige balansebommen for ditt behov.

 

Det er fire områder du bør tenke på når du skal gå til innkjøp av en balansebom:

  1. Høyden på balansebommen
  2. Hvilket materiale bør balansebommen være laget av?
  3. Hvor bred er slitedelen av balansebommen?
  4. FIG-sertifisering for balansebommer brukt til konkurranse

Balansebommens høyde

De fleste balansebommer kan justeres i høyden mellom 50 cm og 130 cm. Høyden justeres i trinn på fem centimeter og konkurransehøyden på balansebommen er 1,2 meter over bakken.  Trening i denne høyden kan være en utfordring, spesielt for barn og unge. Men om du senker balansebommen ned til det laveste nivået slik at du har ha en stolpehøyde på 20-30 vil dette bidra til å styrke selvtilliten til utøveren slik at de trygt kan konsentrere seg om å gjøre øvelsen riktig.

Hva bør balansebommen være laget av?

Mange balansebommer og spesielt konkurransebalansebommer er laget av aluminium. Aluminiumskjernen er godt polstret og dekket med syntetisk lær eller et sterkt fleecetrekk. Eldre generasjons balansebommer samt en del billigere varianter er stort sett laget av bartre og er trukket med et sklisikkert materiale. En balansebom av skum er populært innen barneturn og barneidrett og for nybegynnere. Den kan plasseres rett på gulvet eller alternativt oppå en vanlig gymnastikkbenk om den festes på forsvarlig vis.

 

Standard bredde på balansebommen

Standardbredden på løpeflaten til en balansebjelke er 10 cm. Til trening og innøving av nye øvelser bruker mange en utvidelsesdel til balansebom som øker fra 10 cm til 20 cm.

 

FIG-sertifisering

Balansebommer som oppfyller kriteriene for konkurranser er sertifisert av den internasjonale gymnastikkforeningen FIG. Standardmål for konkurransebalansebommer er 5 meter i lengde, 1,2 meter i høyde og 10 cm i bredde.

SE ALLE VÅRE BALANSEBOMMER - HER >>

Gymnova konkurransebom FIG sertifisert turnbom
Bestillingsvare 50 dager (estimat)
73 999,-
Gymnova turnbom Bom med matter og transportralle
Bestillingsvare 50 dager (estimat)
137 999,-
Gymnova Balansebom i skum 2,5 meter | Skumbom
Bestillingsvare 50 dager (estimat)
9 999,-
Gymnova lav turnbom 500x20x10 cm
Bestillingsvare 50 dager (estimat)
46 999,-
Sport-Thieme balansebom i skum 2,4 meter | Sammenleggbar
20+ på fjernlager. Forventet leveringstid 47 dager
2 099,-
Bänfer Konkurransebom FIG-sertifisert turnbom | 500x10x16 cm
Bestillingsvare 47 dager (estimat)
72 999,-
Tilbehør - mattesett til bom Bänfer | FIG sertifisert
Bestillingsvare 47 dager (estimat)