Ribbevegg - en kjøpsguide

Ribbevegger er en del av det grunnleggende utstyret i ethvert treningsrom og er også populært treningsverktøy innen fysioterapi og ergoterapi. 

Ribbevegger gir mulighet for en rekke styrke- og tøyningsøvelser som trener hele kroppen. Hva bør man tenke på når man skal kjøpe en ribbevegg? Vi har satt opp noen nyttige punkter som er fint å tenke gjennom før man skal kjøpe ribbevegg.

 

Bruksområde og romstørrelse

Ribbevegger kan brukes på mange måter! Om du skal kjøpe ribbevegg til treningssenteret, idrettslaget, barnehagen eller skolen eller trenger en ribbevegg til din fysioterapi/ergoterapipraksis så finnes det en ribbevegg for ditt behov.

Ribbevegger er ideelle for å trene styrke, fleksibilitet og koordinasjon og er derfor et populært gym- og terapiapparat. Ribbevegger brukes også ofte i rehabilitering for å behandle ryggsmerter og for å styrke kjernemuskulaturen.

 

Ribbevegger deles inn etter type stenger (rund eller oval), antall stenger, treslag og størrelse. Det du bør ha tenkt igjennom på forhånd før du kjøper en ribbevegg er hva sier størrelsen på rommet om størrelsen på ribbeveggen du kan ha? Hva er takhøyden? Skal du ha en seksjon med ribbevegg eller flere?

Materiale og antall

Ribbevegger er laget av tre eller metall. Mest brukt treverk er bartre, bjørk og ask. De aller fleste ribbevegger har uthevet første og tredjeribbe, noe som er ideelt for øvelser som avlaster ryggsøylen, så vel som øvelser med egenvekt. Avstanden mellom ribbene varierer fra ribbevegg til ribbevegg, noen har tett avstand og andre har et lengre mellomrom. For trenings- og terapiområdene gjelder følgende: jo flere ribber en ribbevegg har, jo flere treningsmuligheter/vinklinger er tilgjengelig for brukeren. Ideell trinnavstand for trening med voksne er 13 til 16 cm, for da passer føttene perfekt imellom. For bruk av ribbevegg i barnehager og til gym for små barn, anbefales avstand mellom ribbene på under 12 cm eller større enn 23 cm slik at barn ikke kan stikke hodet gjennom eller sette seg fast.

 

 

Tilbehør til ribbevegger

En stor fordel med ribbevegger er at de er parallelle med veggen og tar ikke så mye plass. Ribbevegger kan enkelt bygges inn i ethvert anlegg og rom. Du kan også utvide treningsmulighetene ved å kjøpe tilbehør som dipsstativ, pull up stativ, klatrevegg, gymnastikkbenk osv.

 

 

Sikker montering av ribbevegg

Ribbevegger skal forankres med skruer og plugger. Betongvegger og solid murstein er ideelle overflater for å montere en ribbevegg i. For lette vegger, gipsvegger eller leirevegger kreves det noe fastere å skru i, for eksempel trebord som monteres i stenderne bak gipsplatene også skrur du ribbeveggen i trebordene.

BenchK ribbevegger ble startet i 2014 med mål om å skape unikt treningsverktøy av høy kvalitet som passer inn i folks hverdag.

 

  • Liten plass er ikke lengre noen grunn til å ikke lage seg et lite treningsrom hjemme!
  • Med riktig tilleggsutstyr kan du enkelt opprette en komplett treningsstasjon ved hjelp av BenchK ribbevegger.
  • Ved å kombinere ribbeveggen med en pull-up-stang får du muligheten til å trene pull-ups og chins.
  • I tillegg til dette kan du også legge til en modul med vektstangholder og pull-up-stang som gir deg muligheten til å trene med vektstang mens du bruker ribbeveggen.
  • Du kan plassere vektstangholderen i skulderhøyde og bruke den til å utføre knebøy.
  • For å utføre benkpress, kan du kombinere vektstangholderen med en multibenk.
  • Denne multibenken kan også brukes til sit-ups i ulike høyder.
  • En annen modul som er tilgjengelig er dips/benløft-modulen.
  • Denne modulen gir deg muligheten til å trene flere muskelgrupper i ribbeveggen. Det er enkelt å feste alle modulene til ribbeveggen, og de kan fjernes når de ikke er i bruk.
  • Dette gir deg fleksibilitet til å bytte mellom ulike øvelser uten problemer. 

Ribbevegg Sport-Thieme Mini 180 x 90 cm 2 seksjoner | Avstand 7,8 cm
2 på fjernlager. Forventet leveringstid 11 dager
5 899,-
Ribbevegg Klubben Premium 6 seksjoner eller fler
Bestillingsvare 60 dager (estimat)
Ribbevegg U3 230 x 100 cm 1 seksjon | Avstand 7,5 cm | Bøk
Bestillingsvare 47 dager (estimat)
11 999,-
Ribbevegg BenchK 312W Hvit Fastmontert pull-up | dip bar
Bestillingsvare 11 dager (estimat)
15 999,-
Ribbevegg BenchK 211B Svart Pull up stativ
Bestillingsvare 11 dager (estimat)
8 499,-
Ribbevegg BenchK 211W Hvit Pull-up stativ
Bestillingsvare 11 dager (estimat)
8 499,-
Ribbevegg BenchK 312B Svart Pull-up | Høydejusterbar dip bar
Bestillingsvare 11 dager (estimat)
15 449,-
Ribbevegg Sport-Thieme Mini 100 x 90 cm 1 seksjon | Avstand 7,8 cm
4 på fjernlager. Forventet leveringstid 11 dager
4 299,-