En kjøpsguide til springbrett

Hos oss finner du en rekke springbrett i forskjellige utførelser. Utvalget spenner seg fra konkurransespringbrett til modeller spesielt designet for barn og unge.

Når du skal gå til innkjøp av springbrett er det alltid viktig å tenke på den maksimale kroppsvekten som et springbrett anbefales for og hvilken vektklasse du har behov for.

 

 

Springbrett er uunnværlig sportsutstyr til gym og turn. I hopp over sprangkasser eller turnbukker sikrer springbrettet at utøveren får et kraftig hopp med nødvendig høyde. Springbrettet gir også assistanse til krevende akrobatiske hopp. Springbrett brukes mye i barneturn for å øve inn landinger og hopp. Dette er god trening for å lære koordinasjon, kroppskontroll og for å trene opp de motoriske ferdighetene.

6 ting du bør tenke på når du skal kjøpe deg et springbrett:

  1. Anbefalt alder og kroppsvekt
  2. Bruksområde
  3. Sertifisering
  4. Fjæringen
  5. Målgruppen
  6. Hoppopplevelsen

Noe av det viktigste å tenke på når du skal ha et springbrett er anbefalt kroppsvekt og alder. Har springbrettet en anbefalt vekt, vil barn og unge som veier mindre enn den anbefalte vekten ikke få nok sprett og springbrettet vil miste sin funksjon. Det er avgjørende å tilpasse et springbrett optimalt til kroppsvekten til utøveren. Du kan velge mellom gymnastens anbefalte alder og / eller kroppsvekten. For barn opp til 40 kg må du velge et spesielt juniorhoppbrett.

 

Springbrett brukes i gymnastikk og turn, i konkurransesammenheng, på turntrening og i gymtimene på skolen. Om du skal ha et springbrett til konkurranse, må utøverne ha et springbrett med høy hoppekraft. Sjekk at du kjøper et FIG sertifisert springbrett om det skal brukes til konkurranse.

 

Springbrett kommer i ulike typer: Noen har en trefjær midt under brettet, andre springbrett har metallfjærer og fordelen med det er at de vanligvis er utskiftbare slik at hoppehardheten til springbrettet kan justeres for flere kroppsvekter. Fjærene kan også erstattes om de skulle gå i stykker. Springbrett med en trampolineduk gjør det mulig å lære hoppøvelser på en måte som er skånsom mot leddene.

 

Hvor godt springbrettet fjærer bestemmes av forspenningen av treet og metallfjærene. Disse er bygget inn mellom trefjæren og springbrettgulvet. Når det gjelder springbrett uten metallfjærer, skjer fjæraksjonen utelukkende via trefjæren. Hvor god sprett springbrettet har deles inn i tre: 1 (lav), 2 (middels) og 3 (sterk).

 

Målgruppe: Alle produsenter som lager springbrett skiller mellom springbrett for barn, nybegynnere, avanserte og eliteturn.