Intervju med Clarissa Bergh – Stepinstruktøren 6. februar, 2018.

 

Der hvor andre ser bare en stepkasse, ser Clarissa Bergh, stepinstruktør og daglig leder hos SatsElixia, Lillehammer uendelig med treningsmuligheter!

En stepkasse er et fantastisk verktøy for cardio!  Man får ikke gått i feil retning eller inn på naboens plass. Det blir et klart definert område som er ditt under treningsøkten og for mange føles det trygt. Det er noe med tryggheten ved å ha en egen plass! 


Bergh som kommer fra en dansebakgrunn sier det egentlig var en tilfeldighet som gjorde at hun ble stepinstruktør.

Jeg ble faktisk utfordret til å komme opp med en steptime og sånn begynte det. I steptimer, så er det ikke så lett å sluntre unna treningen. Man må faktisk tråkke opp og ned på kassen!  Jeg er veldig glad i å mikse kondisjon og styrke. Det er utrolig gøy og ikke minst er det skånsomt for knærne. Step ble faktisk utviklet av ei dame med vonde knær. Hun klarte ikke å gå ned en trapp på vanlige måte på grunn av smerter men å gå baklengs ned trappen klarte hun.

 

Berghs entusiasme for stepkassen skinner klart og tydelig i gjennom. Når man er så engasjert og entusiastisk innen en treningsgren, ser man også områder hvor man skulle ønske ting var annerledes.   
Jeg er en forkjemper for riktig stepteknikk. Det er noe jeg skulle ønske at flere hadde fokus på. Den vanligste feilen mange gjør er at de strekker ikke nok i hofta og da engasjerer men ikke setemusklene nok. Da jobber heller ikke hjertet optimalt og man får ikke fullt utbytte av økten.

Clarissa har vært stepinstruktør i 25 år, hva er det som gjør at hun fortsatt holder koken? 
Jeg tror det er viktig å ikke se på seg selv som utlært! At man er sulten på å lære mer og at man aldri tenker at «nå kan jeg alt om step». Først og fremst må man ha en nysgjerrighet på hvordan man skal bruke kassen, hvordan kunne bruke den på nye måter. Man bør også være interessert i at alle skal føle mestring! 


Hvor henter du inspirasjonen din fra?
Min største inspirasjon er helt klart musikk. Jeg lytter til mye musikk og god musikk inspirerer. Jeg følger også med på andre instruktører hva de gjør og hvordan de legger opp timene sine og det er uendelig mye inspirasjon å hente i andre treningsformer. Musikken må ha en god beat – 130-136 BPM er optimalt. Er musikken lett og leken, blir det lett å koreografere etter.