Spesialtilbud Spesialtilbud (Trykk her for å se spesialtilbud)
Dine spesialtilbud

Infosenter


Universell utforming
Klubben AS ønsker at barn og voksne med nedsatt funksjonsevne skal kunne delta i lek- og idrett på linje med andre. De aller fleste produktene våre kan brukes av alle. Boccia er for eksempel veldig populært blant rullestolbrukere uten at produktene behøver noen spesialtilpasninger.

 

Flere av idrettene krever spesielle treningsopplegg men ikke spesielt utstyr. Dette gjelder for eksempel basistrening, balanse- og koordinasjonstrening og styrketrening. Her kan rullestolbrukere benytte vanlige gymnastikkmatter, manualer, medisinballer, baller, treningsstrikker osv. Når det gjelder friidrett kan man kan man som rullestolbruker kaste/støte eller delta i rullestolrace. For gående kan øvelser i løp, hopp og kast tilpasses funksjonsevnen.

 

IDRETT

 

Alle idretter
Døve utøvere blir helt isolerte hvis ikke arrangørene stiller med resultattavler. Vi har et bredt utvalg av resultattavler til alle idretter.

 

Badminton
Dersom man ikke kan spille badminton stående, kan man spille i rullestol. Netthøyden er den sammen som for ordinær badminton, men denne kan varieres etter ønske. Vi har badmintonstolper som er justerbare i høyden.

 

Basketball
Rullestolbasket spilles med normalt med basketballkurver i ordinære høyder. Dersom det er ønskelig med justerbare basketballkurver, har vi også det.

 

Bordtennis
Bordtennis passer både for stående og sittende spillere, og flere utmerkede bordtennisspillere spiller med rackerten i munnen eller mellom hake og skulder/armstump

Å spille bordtennis kan være problematisk for en rullestolbruker hvis ikke rullestolen kommer tilstrekkelig under bordtennisbordet. Vi har bordtennisbord som er tilpasset rullestolbrukere.

 

Bowling
Rullestolbrukere med nedsatt armfunksjon kan spille med bruk av vår bowlingrampe.

 

Curling
I rullestolcurling benyttes med unntak av kosting de samme reglene som i ”vanlig” curling.
Rullestolcurling krever ikke spesialtilpassede produkter, her kan det være utfordringer mht. baner osv. men dette ansvaret ligger på det byggtekniske.

 

Fotball
Fotball kan spilles av utviklingshemmede, hørselshemmede, synshemmede og blinde. Blindefotball spilles på samme måte som vanlig fotball, men den største forskjellen ligger i at ballen har en bjelle som lager lyd. Dermed kan spillerne høre hvor ballen til enhver tid er. Dessuten bruker vi blindefoldere til å dekke for øynene. Dermed kan også svaksynte delta på lik linje med de blinde. Hodebeskyttelse er også viktig utstyr. Vi har fotballer med lyd. Vi har også ulike typer hjelmer som muligens kan benyttes.

 

Goalball
Håndballforbundet har ansvar for goalball, som er et lagspill for synshemmede. Goalballer får du kjøpt hos oss.

 

Judo
Judo er en allsidig idrett som har lang erfaring med å inkludere funksjonshemmede. Spesielt har erfaring vist at det er en flott idrett for synshemmede. Vi har judomatter.

 

Rugby
Rullestolrugby spilles av 2 lag med hver 4 spillere på en basketball bane og med en volleyball. Det gjelder å score mål ved at en spiller krysser motstanderens mållinje, mens ballen er under full kontroll. Ballen sentres, kastes, slås, dribles og trilles i alle retninger. For motstanderen er det om å gjøre å forhindre at det scores ved å hindre motspiller i å komme frem ved å blokkere med rullestolen. Vi har rugbyballer.
 
Svømming
Vi har adgangsporter som er spesialtilpasset rullestolbrukere, dusjseter, dusjstoler, dusjsenger og bassengheiser for bevegelseshemmede. I tillegg har vi inkontinensbadebukser som skal brukes under badetøyet.

 

Tennis
Selve spillet er omtrent identisk med tennis for gående, den eneste store forskjellen er at ballen kan sprette to ganger i stedet for én. Det viktigste er tilgjengeligheten for rullestolbrukerne. Ellers kommer man langt med vanlige racketer, baller og nett.

 

Trening/styrke
Vektstangstativ som kan justeres i høyden kan også bruks av rullestolbrukere. Det er viktig at det ikke er gulvhindringer/stenger i veien for at rullestolen skal kunne passe under stativet.

 

Volleyball
Sittende volleyball er en idrett som er utviklet for de som ikke kan stå å spille, og siden banen er mindre og nettet lavere er spillet betydelig raskere enn det stående spillet.
Netthøyden varierer fra 2 - 2,43 m. Se våre justerbare stolper og veggskinner.

 

LEKER

 

Aktivitetsbrett
Aktivitetsbrett henges opp på veggen og kan fås med relieffer og lyder. De er fine til svaksynte og blinde.

 

Baller
Vi har taktile baller og baller med lyd til svaksynte og blinde. Baller med lukt til svaksynte og blinde. Skumballer til personer med nedsatt gripeevne. De store fitnessballene (55-75 cm) er også fine til lek med ball for de som sitter i rullestol.

 

Balansebrett
Balansebrettene kan brukes i rehabiliteringsprogram til bevegelseshemmede, eller som fritidsleker.

 

Husker og hengekøyer
Vi har en mengde husker og hengekøyer som kan være fine å bruke for rullestolbrukere og bevegelseshemmede sammen med funksjonsfriske barn.

 

Lydleker/lysleker/taktile leker
Vi har en mengde lyd, lys og taktile leker som er fine for bl. a. svaksynte.

 

Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.