Fotballtrening med Bungeestrikk

Bungee-Training er et enkelt, funksjonelt og morsomt treningskonsept som gir fotballtreningen en ny dimensjon.

 

Med Bungee Duo får du en komplett treningsøkt som utfordrer utholdenhet, hurtighet, spenst og styrke - der hele kroppen - og hodet - blir involvert. Man trener mye eksentrisk (holde igjen/bremse bevegelse), noe som er både skadeforebyggende og unikt i en treningsform som dette. Treningsformen er godt egnet for fotball, der hurtighet og høy intensitet er viktige egenskaper hos en fotballspiller. 

 

En annen stor fordel er at du kan trene hvor som helst, inne og ute, det eneste du trenger er et forankringspunkt, som for eksempel et fotballmål, et tre, en stolpe eller liknende. 

 

Bungee Trainer kommer i tre nivåer av motstand: Medium strikk gir stor motstand og egner seg best for voksne. Light har mindre motstand og egner seg for barn. Bungee Athlete er for profesjonelle indrettsutøvere og har enda tøffere motstand - passer best til godt trente mennesker. 

Fotballspesifikke øvelser med Bungeestrikk

Det er utarbeidet en rekke instruksjonfilmer på fotballspesifikke øvelser med Bungeestrikk - filmene finner du her.  I tillegg til Bungeestrikk brukes det fotball, markeringstallerkner og koordinasjonsstige i disse øvelsene.

Løp frem, motta ballen og sentre direkte tilbake til partner. Fokuser på kontinuitet og kontroll.

Løp frem, hopp opp og head ballen direkte tilbake til partner. Fokuser på kontroll og stabilitet i bevegelsen.

Sett ballen foran deg og jobb med raske ballberøringer med annenhver fot. Fokuser på hurtighet og lette bevegelser.

Triks med ballen fra fot til fot. Fokuser på kontroll og lette bevegelser.

Løp frem, motta ballen i lufta og sentre direkte tilbake til partner. Fokuser på kontinuitet og kontroll. Ballen holdes i lufta hele veien.

Før ballen i ulike retninger mellom fire kjegler. Fokuser på hurtighet og raske bevegelser samt kontroll på ballen.

Løp sidelengs, hopp opp og head ballen direkte tilbake til partner. Fokuser på kontroll og stabilitet i bevegelsen.

Fall kontrollert ned mot bakken med strak hofte mens partner holder tak i anklene. Ta deg i mot med armene og dytt deg rett opp til startposisjon. Hold alltid hofta strak.

Fleks foten og trekk helene alternerende mot setet. Senk foten kontrollert ned igjen mot bakken. Fokuser på kontroll og stabilitet i bevegelsen. Utfør 10 - 12 drag med hver fot. Legg deg lenger unna festepunktet for økt/riktig belastning.

Flex foten og trekk helene inn mot setet. Senk føttene kontrollert ned igjen mot bakken og gjenta.

Løp fremover mens du jobber sidelengs inn og ut av stigen. Jobb hurtig og hold deg på tærne.

Løp fremover gjennom stigen mens du utfører et sidelengs kryss-steg inn og ut av stigen. Ytterste fot krysser bak. Jobb hurtig og hold deg på tærne.

Løp fremover gjennom stigen ved å utføre fire + fire steg innenfor og utenfor hver rute etterhvert som du beveger deg oppover. Jobb hurtig og hold deg på tærne.

Jobb deg fremover i stigen ved å utføre fire steg i hver rute. Jobb hurtig og hold deg på tærne.

Utfør 8 tall bevegelse rundt kjegler - for å få "litt avlastning" kan det være en ide å løpe tilbake til startpunktet mellom hvert utførte 8 tall - alternativt ta først 1 - så 2 og deretter 3 åttetall - før man løper tilbake til startpunktet for å variere øvelsen.