Hvordan skape aktivitet i skolegården?

De fleste skolegårder har som regel ett eller flere åpne områder som innbyr til ballspill. Kanskje har de ett og annet klatrestativ med sklie og noen husker. Problemet med mange skolegårder er at de ofte ikke favner alle aldersgruppene ute i friminuttet og mangler alternativer for de som ikke er så glade i ballspill. Her er våre forslag til hvordan man kan skape aktivitet i skolegården som inkluderer alle.

Asfaltmaling

Bruk asfalten som et lerret og få mørke, kjedelige overflater til å blomstre i farger. De dekorative markeringene inviterer til lek og moro for barna. Markeringene finnes i en rekke utførelser og gir morsomme og kreative måter å lære staving eller å telle på. Du kan lage et tradisjonelt paradis eller hva med et trippel paradis? Kanskje du vil ha et dartspill eller gangetabellen?


Asfaltmalingen er laget av prefabrikkert termoplast, som er miljøvennlig og har høy UV-bestandighet. Materialet avgir ingen miljøskadelige stoffer, verken ved påføring eller fjerning.
Fargestoffene er organiske og inneholder ikke tungmetaller. UV-bestandigheten sikrer lyse og skinnende farger over tid. Overflaten bør feies og primes før termoplasten fikseres/smeltes til underlaget ved hjelp av gassbrenner. Lekeplassmarkeringen er laget av høyfriksjonsmaterialer noe som minsker risikoen for glatte overflater og gjør det trygt for
barna å leke på. Selv i regn eller etter et regnskyll!

Aktivitetskasse

En aktivitetskasse kan være lurt å investere i. Enten at hver klasse har sin egen kasse eller at flere klasser er sammen om utstyret i en kasse. I disse kassene bør det være et lite utvalg av forskjellige typer baller. Disse bør være slitesterke og kunne tåle asfalt, gress og grusunderlag. Hoppetau og hoppestrikk er kjekt å ha i en sånn kasse. Kjennetegn for utstyret er at det bør være solid og tåle hyppig bruk av mange over lengre tid. 

Andre populære aktiviteter til ungdom- og videregående skoler.