Hvordan skape aktivitet i skolegården på barneskoler?

De fleste skolegårder har som regel ett eller flere åpne områder som innbyr til ballspill. Kanskje har de ett og annet klatrestativ med sklie og noen husker. Problemet med mange skolegårder er at de ofte ikke favner alle aldersgruppene ute i friminuttet og mangler alternativer for de som ikke er så glade i ballspill. Her er våre forslag til hvordan man kan skape aktivitet i skolegården som inkluderer alle.

Aktivitetskiosk:

I LiIllehammer har Røyslimoen skole startet med en aktivitetskiosk. Her kjøper ikke barna seg godteri eller vafler, de henter ut aktivitetsutstyr som hoppestokker, bowlingsett, enhjulssykler, slackline, Speedminton, Kin-ball, Lacrosse osv. Kiosken driftes av de eldste elevene og holder åpent hvert store friminutt. Elevene får lånekort og må kvittere for lånet.

Inger Øverli er ansatt i Lillehammer og Gausdal kommune for å jobbe med Idrett i skolen og hun sier at en aktivitetskiosk gir en allsidig mulighet til aktivitet:
" For de aller fleste vil noe av innholdet i aktivitetskiosken være nytt og spennende. Ikke alle barn har tilgang til alt mulig aktivitetsutstyr hjemme, noe er dyrt og mangfoldet stort. Til kiosken på Røyslimoen har vi bestilt håndballer og hoppetau, men også litt mer uvanlig skoleutstyr som hoppestokker, bowlingsspill, enhjulssykler og så videre. Her skal det være mulig for alle å finne noe de mestrer og noe de har lyst til å drive med i friminuttet. Tanken er også at utstyret kan brukes i kroppsøvingstimer og fysak".
 

Aktivitetskasse

En aktivitetskasse kan være lurt å investere i. Enten at hver klasse har sin egen kasse eller at flere klasser er sammen om utstyret i en kasse. I disse kassene bør det være et lite utvalg av forskjellige typer baller. Disse bør være slitesterke og kunne tåle asfalt, gress og grusunderlag. Hoppetau og hoppestrikk er kjekt å ha i en sånn kasse. Et par rokkeringer og kjegler er også fint å ha her. Kjennetegn for utstyret er at det bør være solid og tåle hyppig bruk av mange over lengre tid. 

15%

Hvordan skape aktivitet i skolegården på ungdomsskoler?

Ungdomsskolen er en utfordrende tid. Mange er aktive på fritiden med ulike idretter men i friminuttene på skolen er dette en gruppe som er vanskeligere å aktivisere. Mange føler at når de er kommet på ungdomsskolen er de for store til å leke i friminuttene, samtidig som at mange syns at det hadde vært fint å drive med noe aktivitet.
 
Ball er alltid en vinner.  Pannabaner har også vært en suksess hos mange ungdomsskoler. En pannabane er et gulv/platting omgitt av en vant med innfelte mål, her kan to og to spille mot hverandre om gangen. Les hva Åsnes ungdomsskole synes om Pannabanene her!
 

Andre populære aktiviteter til ungdom- og videregående skoler.

Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.